Go Back   Macedonia Forum > Macedonia - Macedonian History Forum > Μακεδονία Makedoniko forum

Μακεδονία Makedoniko forum Μακεδονικό φόρουμ. Συζητήστε το Μακεδονικό, την μακεδονική ιστορία και για την Μακεδονία γενικά. ΜΟΝΟ ελληνικά!

Maknews, Vodenka και απειλές

Μακεδονία Makedoniko forum

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-05-2008, 11:23 AM
akritas's Avatar
akritas Ï ÷ñÞóôçò akritas äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Macedonian

Default Maknews, Vodenka και απειλές

Σήμερα διαβάζω με έκπληξη από το σαιτ του Lubi Uzunovski και το φόρουμ του ότι ο Rogi (γνωστός Σλαβομακεδόνας της διασποράς) πληροφόρησε το blogger.com για παραβίαση εκ μέρους μου των όριων χρήσης σε ότι αφορά το άρθρο μου για την Σλαβομακεντότσι vodenka .

Το νήμα του maknews έχει τον τίτλο The thought process of an idiot... όπου εκεί μπορεί ο καθένας να διαβάσει διάφορα κοσμητικά σχόλια που εκφράζονται από τα μέλη του maknews εις βάρους μου, αλλά και κάποιες διάφορες κατηγορίες όπως ότι προσπαθώ να εκφοβίσω την Σλαβομακεδονίστρια με το να αφήνω υπονοούμενα για την ταυτότητα της.

Μέλη του maknews από όλο το άρθρο μόνο αυτό καταλάβατε ?
Είδατε πουθενά να απειλώ ή να εκφοβίσω κάποιον ή κάποιους ?Ποιους όρους έσπασα ώστε να με καταγείλετε ?
http://www.blogger.com/terms.g

Vodenka σε τρομοκράτησα ?
Είδες πουθενά να αναφέρω το αληθινό όνομά σου ?
Μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα στο blog μου. Δεν είναι maknews όπου όποιος είναι αντίθετος στον σλαβομακεδονισμό αποβάλεται ή να παραβιάζεται το e-mail του.

Εν πάση περιπτώση το άρθρο μου ήταν μία ανάλυση βήμα -βήμα των απόψεων της Σλαβομακεδονίστριας Vodenka, όπου το μόνο λάθος μου είναι ότι δεν έβαλα αναφορές από ιστορικές (και όχι μόνο) πηγές ώστε να τεμηριώσω τις απόψεις μου.
Παραδείγματος χάρη το ποιος είναι Μακεδόνας ?
Θέλουμε Ελληνικό ή Αγγλικό λεξικό ?
ας βάλουμε Αγγλικό μιας και τα Ελληνικά είναι απαγορευμένα για την επικρατούσα ιδελογία σας.

Μακεδόνας είναι
ο ντόπιος ή ο κάτοικος της σύγχρονης Γεωγραφικής ΜακεδονίαςΜήπως όμως τελικά εσείς προδοθήκατε ?

Για το καλό σας πάντως διαβάστε και το απόσπασμα του λέκτορα Βλάσση Βλασσίδη όπου περιγράφει τον Σκοπιανό δυαδικτιακό προπαγανδιστή. Το έχω ανεβάσει με τον τίτλο "το προφίλ του Σκοπιανού προπαγανδιστή".

http://akritas-history-of-makedonia....s-vodenka.html

Last edited by akritas; 11-05-2008 at 11:50 AM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11-08-2008, 08:17 AM
TALOS's Avatar
TALOS Ï ÷ñÞóôçò TALOS äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Strategos

ειναι φυσικο να προστατευουν ενα σκοπιανοι αυτο που θεωρουν αυτοι ως 'Δουρειο ιππο' (δηλαδη την βοιδενκα). Οι διαφορες και διαφοροι βοιδενκες ειναι λιγοι. Ειναι ομως σημαντικο να δουμε πως οι Σκοπιανοι εκμεταλλευνται επικοινωνιακα την υπαρξη αυτων των λιγων και την προσπαθεια μετατροπης αυτων των Ελληνοφωνων Σλαβομακεδονιστων 'Δουρειοων Ιππων' σε πολλαπλασιαστες ισχυος της 'Ψευδομακεδονικης' προπαγανδας.

Ευτυχως υπαρχουν και 'Ακριτες' που τουσ ξεμπροστιαζουν και τους βαζουν φρενο..

γιαυτο εχουν λυσσαξει με τη παρτυ σου Ακριτα.

Τελικα εγινε τιποτα με το blogger.com η ειναι αλλη μια κενη απειλη του ψευδομακεδονα χουλιγκαν Rogi;
  #3 (permalink)  
Old 11-08-2008, 09:28 AM
akritas's Avatar
Macedonian

Όπως βλέπεις είμαι σε λειτουργία. Άλλωστε δεν έκανα και κάτι το μεμπτό ώστε να με κλείσουν. Σίγουρα όμως θα με επιτηρούν.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-09-2008, 04:33 AM
akritas's Avatar
Macedonian

Απάντηση προς Vodenka και Abecedar (Σλαβικά μακροτοπωνύμια)

Καταρχήν να ξεκινήσω στο ότι το ποιόν του ανθρώπου φαίνεται από τις πράξεις τους αλλά και από τον τρόπο της συμπεριφορά τους προς τους άλλους.* Μπορεί να μου παραποιείτε στο φασιστικό maknews το διαδυκτιακό μου όνομα (συνηθισμένη πρακτική για τους Σλαβομακεδονιστές και κλέφτες της Μακεδονικής ιστορίας) αλλά εγώ θα συνεχίσω να απαντώ με ιστορικά στοιχεία στον Σλαβομακεδονισμό σας.

Τα Σλάβικα τοπωνύμια και ειδικά τα μακροτοπωνύμια (όπως είναι ο σωστός όρος Σλαβομακεδονιστή Abecedar)) που έχουν μείνει σ' όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Πελοπόννησο, είναι αψευδείς μάρτυρες της μακροχρόνιας παρουσίας Σλάβων σe αυτούς τους χώρους. Και για να μείνουν τα τοπωνύμια πάνω από χίλια χρόνια αδιατάρακτα ανάμεσα στους Έλληνες που έζησαν σε αυτά τα μέρη θα πει ότι η παρουσία των Σλάβων ήταν έντονη και μακροχρόνια.

Το γεγονός αυτό έκανε το Γερμανό ιστορικό Φαλμεράγιερ να πει ότι η Ελλάδα εκσλαβίστηκε και ότι δεν έμεινε ζωντανός Έλληνας μετά το πέρασμα από δω των Σλάβων. Σλαβομακεδονιστή Abecedar μιας και διάβασες τον Φαλμεράγιερ μήπως ξέχασε να μας πει κάτι.

Υπήρχαν Έλληνες εκείνη την περίοδο ?
Πως οι Σλάβοι αυτοί εξελληνίστηκαν και εξεφανίστηκαν από τον 13ο αιώνα και εντεύθεν?

Σλαβομακεδονιστή Abecedar μιας και διάβασες τον Φαλμεράγιερ (αλήθεια Σλαβική έκδοση έχει βγει ?) θα γνωρίζεις ότι όλη η φιλολογία του Γερμανού βασίστηκε στην ερμηνεία της επιστολής του πατριάρχη Νικόλαου όπου παραγνωρίζεται το εξής ουσιαστικό: το ότι οι Αβαρο-Σλάβοι κυριάρχησαν στην Πελοπόννησο. Το κυριάρχησαν σημαίνει ότι εξουσίαζαν κάποιους. Κατά συνέπεια κυριάρχησαν πάνω σε κάποιους. Ποιοι είναι αυτοί ? Το ότι δεν μπορούσε να πατήσει στο χώρο αυτό Ρωμαίος δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν μέσα στο χώρο κυριαρχίας των Σλάβων υποταγμένοι Έλληνες ή Ρωμαίοι για τους Βυζαντινούς. Το ότι η Πάτρα και η Κόρινθος αλλά και άλλες πόλεις δεν υπάγονται στην κυριαρχία τους, σημαίνει ότι οι Βυζαντινοί πατούσαν σταθερά πόδι στην Πελοπόννησο. [1] Άλλωστε, το ότι καταστράφηκαν εντελώς μέσα σε μια ώρα με την εμφάνιση του Αγίου Ανδρέα και η χώρα επανήλθε στο σκήπτρο των Ρωμαίων Δηλώνει κάτι διαφορετικό Σλαβομακεδονιστή Abecedar.

Σe όλη την Ελλάδα έχουν καταγραφεί, κατά τον Γερμανό ιστορικό Μάξ Βάσμερ (Vasmer) 2.123 μακροτοπωνύμια δηλαδή τοπωνύμια αστικών κέντρων και δεκάδες χιλιάδες μικρότερα τοπωνύμια ή αγροτικές περιοχές καθώς και χιλιάδες λέξεις, που πέρασαν και μετά πλάστηκαν για να γίνουν λειτουργικές στην Ελληνική γλώσσα. [2] Για παράδειγμα αναφέρουμε εδώ τις πολύ κοινές λέξεις της νεοελληνικής γλώσσας λόγγος, λαγκάδα, βάλτος.

Δεν νομίζεις Σλαβομακεδονιστή Abecedar ότι ο αριθμός των σλαβικών μακροτοπωνύμιων είναι μικρός σε σχέση με τα ελληνικά που απαριθμούν δεκάδες χιλιάδες ?

Μία ακόμη παρατήρηση πάνω στα Σλάβικα τοπωνύμια, είναι αρκετά διαφωτιστική για τον τρόπο που έγινε η εγκατάσταση στον Ελλαδικό χώρο. Τα Σλάβικα τοπωνύμια εντοπίζονται βασικά σε ορεινές περιοχές και πολύ λιγότερα σε πεδινές περιοχές και ελάχιστα σε παράλια. Οι Σλάβοι που διείσδυσαν στον Ελλαδικό χώρο έμειναν στις πλαγιές των βουνών και ασχολούνταν βασικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. [3] Πολλά από τα τοπωνύμια που προϋπήρχαν είναι απλή μετάφραση στα Σλάβικα. Έτσι Χελμός ονομάστηκαν τα Αρόανια όρη. Στα Ελληνικά τα Αρόανια σήμαιναν Μεγάλο όρος και το Χελμός στα Σλάβικα σημαίνει το ίδιο ακριβώς. Και η δεύτερη κορυφή των Αροανίων λεγόταν στα Ελληνικά Τριανταφυλλιά. Οι Σλάβοι την ονόμασαν Ντουρυτουβάνα που σημαίνει το ίδιο: Τριανταφυλλιά.

Συνοψίζοντας λοιπόν Σλαβομακεδονιστές Abecedar και Vodenka, σας παραθέτω την άποψη του Α. Rambaud, [4] σαν επίλογο: Μεταξύ δύο ηπείρων η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σα ζωντανός βλαστός ανάμεσα σε δύο κοτυληδόνες: αφομοιώνει, κατεργάζεται και μεταπλάσσει τα ετερόκλητα στοιχεία των επαρχιών της Ασίας και της Ευρώπης. Στους κόλπους της προσφεύγουν τυχοδιώκτες και από τη Δύση και από την Ανατολή. Σε μικρό χρονικό διάστημα τους μεταβάλλει σε Έλληνες: λησμονούν τα βάρβαρα ιδιώματά τους και αποδέχονται τη γλώσσα του Βυζαντίου. Οι ειδωλολατρικές τους προλήψεις υποχωρούν μπροστά στην Ορθοδοξία του. Το Βυζάντιο τους δέχεται άξεστους, βάρβαρους και τους αποδίδει στους δρόμους της τεράστιας αυτοκρατορίας του, εγγράμματους, σοφούς, θεολόγους, ικανούς διοικητές και εύστροφους κρατικούς λειτουργούς.

Ο Ελληνισμός είχε τη δύναμη να τους αφομοιώσει και μακροπρόθεσμα να γίνουν δυναμικά στοιχεία του Ελληνισμού αποβάλλοντας ακόμα και το ένδυμα του Σλάβου.

Όπως βλέπεται Σλαβομακεδονιστές του maknews υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που τίθονται από ιστορικού ρεβανσιστές όπως είστε εσείς και χρειάζονται πολλές γραμμές απαντήσεων ώστε να τεκμηριωθούν. Μου πετάξατε ένα Σλαβικό τοπωνύμιο και ένα Φαλμεράγιερ και νομίζεται (σύμφωνα με το σλαβομακεδονισμό σας) ότι με αυτό καταφέρατε να με νικήσετε . Ξέρετε ότι μόνο οι βλάκες είναι οι ανίκητοι.

Σημειώσεις
[1] - Slavs in Peloponnesus (κυρίως οι χάρτες του Florin Curta)
[2] - Die Slaven in Griechenland, Βερολίνο, 1941
[3] - Μαρία Νυσταζοπούλου-Πελεκίδου, Βυζάντιο και Σλάβοι(6ος-2ος αιώνας), σελ 82
[4] - A. Rambaud, Lempire grec au Xe sicle. Contantin Porhyrogenete, Paris, 1870.

================================================== ====================
* Όπως βλέπεται δεν απαντώ περί κουκουλοφόρων και παρεμφερών κοσμητικών σχολίων και συνεχίζω να σέβομαι το όνομα της Σλαβομακεδονίστριας Vodenka. Εσείς όμως γιατί το αποκαλύψατε ?

** Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες , το 1922 και την προσφιλή τακτική σας να τους ειρωνεύεστε έχω απαντήσει στην Εθνολογική κατάσταση πληθυσμού Μακεδονίας το 1925 καθώς και στο Ντόπιοι και Πρόσφυγες στην Μακεδονία .

http://akritas-history-of-makedonia....-abecedar.html

Last edited by akritas; 11-09-2008 at 04:50 AM.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11-16-2008, 12:44 AM
Ehetlaios Ï ÷ñÞóôçò Ehetlaios äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Έλλην - Hellene

Quote:
Originally Posted by akritas View Post
Όπως βλέπεις είμαι σε λειτουργία. Άλλωστε δεν έκανα και κάτι το μεμπτό ώστε να με κλείσουν. Σίγουρα όμως θα με επιτηρούν.
Ξεκίνα να κρατάς backups των κειμένων σου.

Επίσης, απ' ό,τι βλέπω το σβήσανε το topic εκείνο.

Last edited by Ehetlaios; 11-16-2008 at 12:48 AM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11-16-2008, 03:30 AM
akritas's Avatar
Macedonian

έχω κάνει ήδη backup όλες τις αναφορές περί Vodenka
όχι θα τους άφηνα
το ξέρω ότι τα σβήνουν
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11-17-2008, 10:25 AM
Malamas Ï ÷ñÞóôçò Malamas äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Pezhetairos

Quote:
Originally Posted by akritas View Post
έχω κάνει ήδη backup όλες τις αναφορές περί Vodenka
όχι θα τους άφηνα
το ξέρω ότι τα σβήνουν
Οι Σκοπιανοί στα Forum τους είναι άσοι στην Λογοκρισία.
Έμένα με διαγράψανε από το Forum τους
http://www.maknews.com/forum/ellniko
επειδή τους προσέβαλα γράφουνε. Το μονο κακό που έκανα ήταν ότι τους αποκάλεσα Σκοπιανούς. Λες και στην Ελλάδα εάν πεις κάποιον Αθηναίο είναι μεγάλη Προσβολή.
Για αιτιολογία κοιτάξτε τι γράψανε οι Καραγκιόζηδες :
-Ο e-makedonomaxos μπαίνει στο foroum και το κακολογεί μπροστά στους ιδιοκτήτες του εξυμνώντας ταυτόχρονα κάποιο άλλο.
Πραγματικά, θα ήθελα να δω τον ίδιο να μπαίνει στα Goody's και να φωνάζει δυνατά
προς του πελάτες του καταστήματος ότι τα Goody's είναι χάλια και ότι όλοι πρέπει να πηγαίνουν στα MacDonald's.
Όμως δεν το κάνει εκεί γιατί τον πιάνουν οι ντροπές του όταν τον βλέπουν.

Και γαμώ τις αιτιολογίες ρε παιδιά. Όπως λέμε από τη πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα...
Τους επεσήμανα δε ότι ο Ακρίτας δεν είναι Ακρίδας όπως ειρωνικά γράφανε και ότι εάν χρειάζονται φροντιστήριο στα Ελληνικά μπορώ να τους βοηθήσω, και εάν θέλουν μπορούν να γράψουν στα βουλγαρικα και εμείς με μεταφραστικά προγράμματα θα τα μεταφράζουμε στα Ελληνικά, και τσατιστήκανε.

Ειδικά η Vodenka σε αυτό το φιλοσκοπιανό Forum που ζει στην Ελλάδα και σίγουρα από τα λεγόμενα της θα είναι και οργανωμένη στο Ουράνιο τόξο, το παίζει και πολύ "Μακεδόνα". Βουλγαρικα μιλάει και το παίζει απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που μιλάει καθαρή μακεδονική γλώσσα ...

Ακόμη δεν θέλει να καταλάβει ότι τα βουλγαρικα που μιλάει στην Φλώρινα δεν έχουν καμια απολύτως σχέση με την Μακεδονική γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων αλλα μόνον με τα βουλγαρικα που μιλάνε στην "μητέρα" Βουλγαρία.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11-21-2008, 01:38 PM
akritas's Avatar
Macedonian

Μάλαμα το τι βρισίδι έχω φάει από τους Σκοπιανούς σε αυτό το φόρουμ δεν μπορεί να γραφτεί. Πρέπει να έχεις πολύ υπομονή για να μπορέσεις να μιλήσεις μαζί τους. Όπως βλέπεις οι απειλές πέφτουν σύννεφο. Σε ότι αφορά την Vodenka έχω πολλά για την γούνα της αλλά και το κόμμα της που πλέον δεν είναι το Ουράνιο Τόξο αλλά περιμένω διότι έχω ρίξει την φάκα. Ήδη το όνομα της έγινε γνωστό από τους ίδιους.

Last edited by akritas; 11-21-2008 at 01:39 PM.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 11-21-2008, 03:27 PM
kostas68's Avatar
kostas68 Ï ÷ñÞóôçò kostas68 åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Strategos

Quote:
Originally Posted by malamas View Post
Οι Σκοπιανοί στα forum τους είναι άσοι στην Λογοκρισία.
Έμένα με διαγράψανε από το forum τους
http://www.maknews.com/forum/ellniko
επειδή τους προσέβαλα γράφουνε.
Έλα ρε Μάλαμα,εσύ ήσουνα αυτός ο Σερραίος?

You can fool all of the people some of the time
You can fool some of the people all of the time
But you can't fool all of the people all of the time.
Abraham Lincoln, 1864

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On