| |||||||
| Μακεδονία Makedoniko forum Μακεδονικό φόρουμ. Συζητήστε το Μακεδονικό, την μακεδονική ιστορία και για την Μακεδονία γενικά. ΜΟΝΟ ελληνικά! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
| |||
|
Ο Πατέρας μου ντόπιος Έλληνας Σερραίος από τα χωρια του Παγγαίου, (το τονίζω διότι οι Σκοπιανοί που ζουν στην Ελλάδα , όταν λένε ντόπιος εννοούν μόνον τους Βουλγαρόφωνους που ζουν στην Ελλάδα και έχουν Ελληνική υπηκοότητα ) και η μάνα μου Mικρασιατισα. |
| ||||
| Ωραίο χωριό,κάθε πρωί περνάω από κει για να πάω στο Μαυρόλοφο.Παλιότερα τα χωριά μας έπαιζαν στην ίδια τοπική ποδοσφαιρική κατηγορία.Κάποτε μάλιστα κόντεψα να φάω ξύλο στο χωριό σου. Ένας δικός μας μαλ.... έβριζε τον τερματοφύλακά σας...ξαφνικά κατεβαίνει από ένα φορτηγό δίπλα ένας νταβραντισμένος μπάρμπας και του ορμάει:<Ρε κωλ...... θα σε γ...... ,γιατί βρίζεις τον ανηψιό μου> ! Ταυτόχρονα κάποιος άλλος μου τραβάει τα μαλλιά από πίσω κραυγάζοντας : <Κι αυτό το κωλ.... εδώ βρίζει συνέχεια!> παρ'όλο που εγώ δεν είχα δώσει την παραμικρή αφορμή.Ευτυχώς κάποιοι ψυχραιμότεροι τον συγκράτησαν.Εν τω μεταξύ οι οπαδοί σας είχαν βάλει στο μάτι έναν παίχτη μας και με το που σφυρίζει ο διαιτητής τη λήξη ορμάνε μέσα καμιά 5-6 να τον δείρουν.Όμως αυτός είχε πάρει τα μέτρα του:Μ' ένα κατοστάρι που θα το ζήλευε κι ο Μπολτ έφτασε το αγροτικό αυτοκίνητο ενός φίλου του που είχε μυριστεί τι θα συνέβαινε και τον περίμενε δίπλα στη γραμμή του άουτ.Πήδηξε στην καρότσα κι ακόμα τον κυνηγάνε.Και γαμώ τα σκηνικά,απ' αυτά που συμβαίνουν συχνά στα επαρχιακά γήπεδα της Ελλάδας. Όλα αυτά έγιναν το 1986 κι απ'ότι μάθαμε η αιτία ήταν κάποια επεισόδια που είχαν γίνει σ' έναν αγώνα στη δεκαετία του 70 όταν οι χωριανοί μου δεν επιφύλαξαν και την καλύτερη φιλοξενία σε κάποιους δικούς σας.Μάλιστα ένας είχε τραυματιστεί άσχημα από κάποια...ομπρέλα και οι δικοί σας μας το κράταγαν μανιάτικο έστω και μετά από 10 χρόνια.Ελλάς το μεγαλείο σου!Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά τώρα,δεν ξέρω αν το'χεις ξαναδεί αυτό για το χωριό σου,ποστ 3: http://www.macedoniaontheweb.com/for...html#post75182
__________________ Αυτός τε γαρ Έλλην ειμί γένος τωρχαίον. I am myself a Greek by ancient descend. Alexander I of Macedonia,in Herodotos' book Kalliopi,IX,45. You can fool all of the people some of the time You can fool some of the people all of the time But you can't fool all of the people all of the time. Abraham Lincoln, 1864 |
| ||||
|
peteras apo thessaloniki mitera apo servia kozanis macedonian through and through!!! ![]() ...although my grandfather from my dads side originates from mitilini and my gradfathers dad from my mothers side originates from peloponisos. my grandmothers (from my mums side) father originates from asia minor, other than that the rest of my family are ntopoi makedones my mothers uncle was infact a makedonomaxos so i heard. |