| |||||||
| Μακεδονία Makedoniko forum Μακεδονικό φόρουμ. Συζητήστε το Μακεδονικό, την μακεδονική ιστορία και για την Μακεδονία γενικά. ΜΟΝΟ ελληνικά! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
| |||
|
Ο μπαμπάς μου είναι Γραμμουστιανός Βλάχος απο Θεσσαλία, συγκεκριμένα απο τα Βλαχοχώρια στους πρόποδες της ΒΔ Πίνδου, ο παππούς μου πολέμησε στο μέτωπο της Αλβανίας, και η γιαγιά μου ήταν απο τις γυναίκες που μετέφεραν προμήθειες και πολεμοφόδια στην Πίνδο. Έλληνες Βλάχοι της Πίνδου απο ανέκαθεν, απο την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου, όσο πίσω έχω ψάξει. Πολλοί συγγενείς μου απο την οικογένεια του πατέρα μου είναι μετανάστες στην Γερμανία.Η μαμα μου είναι Κρητικιά, απο τα Χανιά όπως και ο παππούς μου επίσης όσο έχω ψάξει ανέκαθεν Κρητικοί, η γιαγιά μου πάλι ήταν Λήμνια απο την Ατσική, επίσης απο ντόπια Λήμνια οικογένεια. Πολέμησε και ο παππούς μου στα βουνά της Κρήτης, και αργότερα έφυγαν μετανάστες στην Μελβούρνη. ![]() Έχω ιδιαίτερες σχέσεις και με τις βλάχικες και με τις κρητικές-λήμνιες ρίζες μου, όπως επίσης και μεγάλη αγάπη και επαφή με τους συγγενείς μου σε Γερμανία και Αυστραλία. Last edited by Ariadni_Nefeli; 08-29-2008 at 04:37 AM. |
| |||
| Ο άντρας μου είναι απο την περιοχή της Πέλλας, καταγωγή απο τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Ρωμυλίας. ![]() Όταν ήρθε η ώρα της επιλογής λοιπόν, ποιος θα ανέβει επάνω ή ποιος θα κατέβει κάτω, επέλεξα να ανέβω εγώ. Είμαι και μόλις 2 ώρες απο το χωριό μου με την Εγνατία πια, όπως αντιλαμβάνεσαι κατά την άποψη μου θα ήταν τρέλα να μείνω και να βράζω στην Αθήνα. Last edited by Ariadni_Nefeli; 09-04-2008 at 03:50 AM. |
| ||||
|
Από τη μεριά του Πατέρα: Ο προ προπάππους και ο προπάππους ήταν από το Κετσιλή της περιοχής Ορτού του Πόντου. Το ίδιο και οι γυναίκες τους. Ο παππούς και ο Πατέρας γεννήθηκαν στο Χειμαδιό Κικλίς. Η γιαγιά είναι από την Ανδριανούπολη. Από τη μεριά της Μητέρας: Ο παππούς και όλο το σόι από την μεριά του παππού είναι ντόπιοι Μακεδόνες από την περιοχή Νεοχωρούδας. Η γονείς τις γιαγιάς είναι από το Βατούμ (Έλληνες, όχι Ρώσοι) και πήγαν εκεί από την Τραπεζούντα (απ όσο ξέρω) και από εκεί έφυγαν μετά τη σφαγή που έκαναν οι κομουνιστές. Η γιαγιά γεννήθηκε στα Κουφάλια, όπως και η Μάνα μου. Εγώ γεννήθηκα Θεσσαλονίκη.
__________________ Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. |
| ||||
|
O pateras apo Korinthia kai mitera apo Pyrgos Illias Enas apo tous theious mou eine pantremenos me mia apo Serres Treis xadelfous einai pantremenoi me Makedonoi, Kavala kai Kozani. Kai enas kontevi me mia apo Florina Diladi exo sigenis Peloponissos kai Makedonia
__________________ ΕΣΤ' ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ So long as it keeps its own course The Man who would be King http://www.youtube.com/watch?v=QGEHl3ohVhE |
| ||||
|
Αν και λίγο αργά,καλύτερα από ποτέ:Κατάγομαι απ' το ιστορικό χωριό του νομού Σερρών Εμμανουήλ Παπάς,γενέτειρα του ομώνυμου ήρωα της επανάστασης του 1821.Απ'όσα ξέρω όλοι οι πρόγονοί μου μέχρι 6 γενιές πίσω ήταν όλοι τους από δω εκτός από κάποιον πρόπαππου του παπού μου απ'την πλευρά της μάνας μου που ήταν απ΄την Αταλάντη της Λαμίας και βρέθηκε στα μέρη μας ως δάσκαλος.Το χωριό μου μαζί με τα γειτονικά Πεντάπολη,Χρυσό,Αγιο Πνεύμα και Νέο Σούλι αποτελούν τα λεγόμενα <Νταρνακοχώρια>,μια ιδιαίτερη πολιτιστικο-φυλετική ομάδα και οι κάτοικοι τους αποκαλούνται <Νταρνάκες>.Μαζί με τα χωριά της περιοχής Νιγρίτας,Νέας Ζίχνης,Παγγαίου όρους και την πόλη των Σερρών ήταν τα προπύργια του ελληνισμού σ' αυτή τη γωνιά της Ανατολικής Μακεδονίας στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας,κάτι που το πλήρωσαν πολλές φορές ακριβά και ιδιαίτερα στην ταραγμένη περίοδο του πρώτου μισού του 20ου αιώνα,όταν η περιοχή γνώρισε 3 φορές τη βουλγαρική κατοχή. ![]() ![]()
__________________ Αυτός τε γαρ Έλλην ειμί γένος τωρχαίον. I am myself a Greek by ancient descend. Alexander I of Macedonia,in Herodotos' book Kalliopi,IX,45. You can fool all of the people some of the time You can fool some of the people all of the time But you can't fool all of the people all of the time. Abraham Lincoln, 1864 Last edited by kostas68; 09-04-2008 at 12:09 PM. |
| ||||
|
Simera miloysa me ton pappoy moy kai me eipe pos o pappoys toy patera toy kai oi genees prin apo eayton itan apo tin Konstantinoypoli. Itan ploysia oikogeneia kai i 8esi toy itan kratiki, diladi epeidi i O8omaniki aytokratoria den eixe esoda forologoyse otidipote paragotane (8a me peis kai simera to idio ginete). Ayti itan i doyleia toy pro pro pro pappoy (kseroyme tis rizes mas ), alla epeidi forologoyse mono toys Toyrkoys kapote ma8eytike kai ton kinigisan. Ki etsi efigan pros ton Ponto. Argotera to pro pappoy moy toys pigan me karabania mexri tin Agkyra kai meta aytoi ksanagyrisan stin Ellas. Apo toys 7000 Ellines poy ksekinisan olo ayto to taksidim Ponto-Agkyra-(den ksero an ksekinisan gia ton Ponto pali) Ellas, zontani eytasan 400 me 500... O propappoys (ton prolaba) eixe kai kratimena xirografa kai fotografies apo ta karabania kai apo ta arxontika ston Ponto kai tis gyro perioxes.
__________________ Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. Last edited by Vagelis; 09-06-2008 at 06:57 AM. |