Go Back   Macedonia Forum > Macedonia - Macedonian History Forum > Μακεδονία Makedoniko forum

Μακεδονία Makedoniko forum Μακεδονικό φόρουμ. Συζητήστε το Μακεδονικό, την μακεδονική ιστορία και για την Μακεδονία γενικά. ΜΟΝΟ ελληνικά!

Ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί επεισοδειακή προβοκάτ

Μακεδονία Makedoniko forum

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #71 (permalink)  
Old 07-16-2008, 02:30 PM
akritas's Avatar
akritas Ï ÷ñÞóôçò akritas äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Macedonian

Quote:
Originally Posted by Ariadni_Nefeli View Post
Ξέρω γω βρε παιδί μου, τι να πω με δαύτους! Απο την μία λένε έρχονται και δεν αλλάζει τίποτα, και απο την άλλη λένε μάλλον δεν θα έρθουν... (φανταστείτε emoticon που ξύνει το κεφάλι του)

Θα μας κουζουλάνουν εντελώς....
θυμάσαι τι λέγαμε στην αρχή ?
απέξω και ανακατωτά τους έχω μάθει.
περισσότερο για φασαρία φοβάμαι τους Έλληνες θερμοκέφαλους παρά τις όποιες σκοπιανές (ντόπιες και εισαγόμενες) κοπριές.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #72 (permalink)  
Old 07-16-2008, 02:43 PM
Ariadni_Nefeli's Avatar
Ariadni_Nefeli Ï ÷ñÞóôçò Ariadni_Nefeli åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Officer Corp

Quote:
Originally Posted by akritas View Post
θυμάσαι τι λέγαμε στην αρχή ?
απέξω και ανακατωτά τους έχω μάθει.
περισσότερο για φασαρία φοβάμαι τους Έλληνες θερμοκέφαλους παρά τις όποιες σκοπιανές (ντόπιες και εισαγόμενες) κοπριές.
Ειλικρινά ελπίζω να κάτσουν σπίτια τους, θα είναι καλύτερα για όλους μας.

Ένα off topic παραστράτημα. Συζητήστε με τα παιδιά να βάλετε κανένα emoticon!

Σμηναγός Κ.Ηλιάκης - Αντιπλοίαρχος Χ.Καραθανάσης

Αντιπλοίαρχος Π.Βλαχάκος - Σημαιοφόρος Ε.Γιαλοψός

Υποσμηναγός Ν. Σιαλμάς. Αθάνατοι!

Last edited by Ariadni_Nefeli; 07-16-2008 at 03:38 PM.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #73 (permalink)  
Old 07-16-2008, 04:32 PM
Petros Houhoulis's Avatar
Petros Houhoulis Ï ÷ñÞóôçò Petros Houhoulis äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Strategos

Quote:
Originally Posted by kostas68 View Post
A μπράβο!Στην ουσία πρόκειται για λυκοφιλία,αλλά τι να κάνουμε.Εφ' όσον επίσημα δεν έχουν εκφράσει κάποια διεκδίκηση κι αυτοί...Φυσικά δεν τους παίρνει καθόλου να το κάνουν επίσημα,γιατί ανεπίσημα,άσε,να μην τα αναφέρουμε καλύτερα.Υπάρχουν αρκετοί απόγονοι κομιτατζήδων που έφυγαν απ' τα μέρη μας καθώς και χιλιάδες άλλοι καταγόμενοι από <Εγκέισκι Μπουλγκάρσκι> κι αυτοί ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν πως πήραν πόδι από δω κι έχασαν μεσ' απο τα χέρια τους την Αν.Μακεδονία ,έχουν τους συλλόγους τους που καλλιεργούν έναν,έστω ανεπίσημο και ιδιότυπο <Μακεδονικό> αλυτρωτισμό και όσο υπάρχουν όλα αυτά,κανείς δεν μπορεί να νιώθει απόλυτα ήσυχος.Οι παλιοί πάντως δεν εμπιστεύονταν καθόλου τους Βούλγαρους,θυμάμαι χαρακτηριστικά τον παππού μου που έβλεπε κάποτε τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο να αλληλοασπάζεται με τον Ζίβκοφ,την εποχή του <ανοίγματος> προς τη Βουλγαρία να ωρύεται έξαλλος:<Τι τουν φλας αυτόν τουν παλιουβούργαρ?>
Κώστα, οι Βούλγαροι έχουν διεκδίκηση, και πολύ μεγάλη μάλιστα. Διεκδικούν τους ίδιους τους ακατονόμαστους στο σύνολο τους. Θα διεκδικήσουν κάτι από Ελλάδα όταν θα απορροφήσουν τους Ακατονόμαστους. Γιά αυτό και δεν πρέπει να τους δίνουμε πολλές πάσες. Δεν χρειάζεται να βαφτίζουμε τους Ακατονόμαστους ως "Βούλγαρους", διότι τελικά ούτε Βούλγαροι είναι, ούτε μας συμφέρει να τους βαφτίζουμε έτσι.
Reply With Quote
  #74 (permalink)  
Old 07-16-2008, 04:35 PM
Petros Houhoulis's Avatar
Petros Houhoulis Ï ÷ñÞóôçò Petros Houhoulis äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Strategos

Δεν πιστεύω λέξη. Θα τους φέρουν αλλά δεν θα το πούν μέχρι την τελευταία στιγμή, μπάς και το χάψουμε. Θα μαζευτούν στα Σκόπια, και ο ίδιος ο Γκεοργκιέφσκι θα τους οδηγήσει στα Ελληνικά σύνορα.
Reply With Quote
  #75 (permalink)  
Old 07-17-2008, 02:03 AM
Veroia34 Ï ÷ñÞóôçò Veroia34 äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Pezhetairos

Quote:
Originally Posted by Mihalakis View Post
κάλα ρε φίλε σοβαρά μιλάς?
οι παπούδες μας έχεισαν το αίμα τους για να πάιζουμε εμείς τις "πουτανίτσες" με τα σλαβοσκουπίδια?
θα μπούνε μέσα στην πατρίδα μας, θα μας κατουρίσουν, θα μας φτύσουν και εμείς θα κάνουμε την πάπια??
Γιατί?
Το παιχνίδι με τους γύφτους κερδίζετε μόνο με έναν τρόπο...όποιος μπεί να τού σπάσουμε τα παϊδια για να μην ξαναμπή!!
Εκτός βέβαια και αν έχουμε γίνει ολοι αδερφάρες!!

Opoios skivei to kefali, troei sfaliares
Reply With Quote
  #76 (permalink)  
Old 07-18-2008, 01:11 PM
akritas's Avatar
Macedonian

Quote:
Originally Posted by Ariadni_Nefeli View Post
Ειλικρινά ελπίζω να κάτσουν σπίτια τους, θα είναι καλύτερα για όλους μας.

Ένα off topic παραστράτημα. Συζητήστε με τα παιδιά να βάλετε κανένα emoticon!
Αριάδνη 2000 ήσαν σήμερα....στα προηγούμενα συνέδρια τους ήσαν 6000. Κατάλαβες τώρα γιατί δεν πρέπει να δίνουμε και πολύ σημασία.
άλλα είναι τα σημαντικά πράματα που πρέπει να μας απασχολούν όπως η πoλiτική εκμετάλλευση από τους Σκοπιανούς (εικόνες, φωτογραφίες κλπ) όπου όλους θα τους βαφτίσουν "makedonci"
Reply With Quote
  #77 (permalink)  
Old 07-18-2008, 02:45 PM
Ariadni_Nefeli's Avatar
Ariadni_Nefeli Ï ÷ñÞóôçò Ariadni_Nefeli åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Officer Corp

Συμφωνώ απόλυτα αν και θα είμαι ειλικρινής μαζί σου οτι προσπαθώ να βάλω την λογική μου που μου λέει οτι έτσι είναι και πρέπει οπωσδήποτε να φανούμε ψύχραιμοι, εύλικτοι και έξυπνοι, πάνω απο οτι μου λέει η καρδιά μου στην ευχαρίστηση που θα ένιωθα στο να δω την μέρα που θα φάνε της αρκούδας και θα ειμαι και εγώ εκει να ρίχνω καμία....

Πείτε με ανόητη αλλά 18 σήμερα, και έχω άγχος για το τι θα γίνει....

Σμηναγός Κ.Ηλιάκης - Αντιπλοίαρχος Χ.Καραθανάσης

Αντιπλοίαρχος Π.Βλαχάκος - Σημαιοφόρος Ε.Γιαλοψός

Υποσμηναγός Ν. Σιαλμάς. Αθάνατοι!

Last edited by Ariadni_Nefeli; 07-18-2008 at 02:46 PM.
Reply With Quote
  #78 (permalink)  
Old 07-19-2008, 01:09 AM
ManolisGR Ï ÷ñÞóôçò ManolisGR äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Pezhetairos

Exclamation Ερωτήσεις και Διευκρινήσεις

Γεια σας ,
Προσπαθώ να ασχοληθώ κι εγώ με το Μακεδονικό ζήτημα τους τελευταίους μήνες χωρίς να έχω πολλές γνώσεις, αλλά διαβάζοντας αριστερά και δεξιά και προσπαθώντας να αποκτήσω μια κάποια ολοκληρωμένη άποψη για το ζήτημα.
Αφορμή για την ενασχόλησή μου στάθηκε η ιστορική δήλωση του Μπους 'Macedonia must enter Nato'
Εκεί γύρισαν τα μυαλά μου ανάποδα και άρχισα να διαβάζω από το Internet, και χρησιμοποιώντας τη λογική που μου έδωσε ο Θεός να προσπαθήσω να αποκτήσω κάποια επιχειρηματολογία. Μετά τις πρώτες μέρες που άρχισα να διαβάζω αριστερά και δεξιά για την Αρχαία Μακεδονία ειλικρινά δεν πίστευα στα μάτια του πως τολμούν αυτοί οι άνθρωποι-γείτονες να τολμούν να λένε ότι έχουν κάποια σχέση. Ηταν τόσο συντριπτικά τα στοιχεία αλλά και τόσο απίστευτης ηλιθιότητας τα επιχειρήματά τους (τα οποία συγκεντρώνω και τα δημιοισεύσω σε κάποια blogs κάποια στιγμή), τα οποια είναι ανάξια σχολιαμού.

Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή της επίσκεψής τους στη Φλώρινα άρχισα να ενημερώνομαι για το παιδομάζωμα και τα παρατράγουδά του. Στην αρχή βέβαια δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι μπορούσαν να γίνονται αυτά τα πράγματα αλλά ύστερα αντιλήφθηκα ότι ήταν πραγματικότητα.
Σχετικά με το ζήτημα αυτό έχω κάποιες απορίες:
Διάφοροι Έλληνες υποστηρίζουν ότι ήταν 28000 παιδιά Ελλήνων τα οποία υποχρεώθηκαν ή καλύτερα απήχθησαν από την Ελλάδα το 1948. Οι σκοπιανοί λένε ότι ήταν 8.000 Έλληνες και 20.000 σκοπιανοί ή σλαβομακεδόνες. Οι ίδοι υποστηρίζουν ότι ενώ στους Έλληνες επετράπει ο επαναπατρισμός τους στους σκοπιανούς δεν επετράπει. Μάλιστα αυτοί είναι που ζητούν πίσω τις περιουσίες τους.
Εδώ μου γεννούνται τα εξής ερωτήματα:
Εάν έχω καταλάβει σωστά την περίοδο εκείνη ο Τίτο που προφανώς αντιπροσώπευε τους κομμουνιστές προσπάθησε να κταλάβει την Μακεδονία και απέτυχε. Η Γιουγκοσλαβία τότε περιελάμβανε τους σλάβους που ήθελαν τη Μακεδονία δική τους. Απ'ότι έχω διαβάσει ακόμα και η μάνα του Γκρούεφσκι ήταν φανατική κομμουνίστρια. Το περίφημο Ουράνιο Τόξο συνεργάζεται με ακραίους κομμουνιστές. Πως είναι δυνατόν οι ίδιοι οι σλάβοι που αγωνίστηκαν για να αποκτήσουν τη Μακεδονία να απαγάγουν τα παιδιά τους και μάλιστα με τέτοια αναλογία? Γνωρίζουμε καταρχήν τα νούμερα και πόσα από τα Ελληνικά παιδιά γύρισαν πίσω?
Αλήθεια όλοι αυτοί οι σκοπιανοί που έφυγαν και διεκδικούν πειρουσίες και εδάφη ήταν από το παιδομάζωμα ή ήταν και σλάβοι κομμουνιστές που φοβήθηκαν για αντίποινα ή για προσφυγή τους στη δικαιοσύνη. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς βρήκαν καταφύγιο στο φυσικό τους τάχα μου ελεύθερο χώρο της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν συλλογική ευθύνη για τα εγκλήματα τα οποία διεπράχθησαν όπως το παιδομάζωμα. Μπορούν δηλαδοί οι ίδιοι οι σλάβοι κομμουνιστές που ζούσαν στη Μακεδονία να διεκδηκήσουν πίσω τις όποιες περιουσίες τους μην αναλαμβάνοντας καμμία ευθύνη για αυτά που έγιναν (όπως π.χ. η μάνα του Γκρούεφσι??) ? Εγώ οι κύπριοι οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την παράνομη εισβολή των Τούρκων δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω.
Αν αληθεύει ότι αυτοί διεκδικούν περιουσίες αλήθεια πόση αποζημίωση θα μπορούσαμε να ζητήσουμε εμείς για το παιδομάζωμα? Εδώ ο Πασχάλης για μία χαζομάρα ζητούσε 6 εκατομμύρια Ευρώ για προσβολή της προσωπικότητά του. Αλήθεια πόσο κοστίζει η ζωή ενός μικρού παιδιού που απαγάγεται? Μήπως θα έπρεπε να ετοιμάσουμε κι εμείς ομαδικές αγωγές?

Επειδή μιλάω στο Ιντενετ μια διάφορους σκοπιανούς οι οποίοι συνέχεια παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως τα θύματα γενικώς και αορίστως, μπορεί κάποιος να μου δώσει απαντήσεις (και ίσως με στοιχεία) στα ερωτήματά μου.
Συγνώμη εάν σας κούρασα.

Μανόλης

Last edited by ManolisGR; 07-19-2008 at 01:22 AM.
Reply With Quote
  #79 (permalink)  
Old 07-19-2008, 04:20 AM
akritas's Avatar
Macedonian

@ManolisGR
Καταρχήν καλώς ήρθες στο macedoniaontheweb.
Εβαλες πολλά θέματα και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να σε καλύψω.

Καταρχήν ξεκινάμε με το βασικό.

Ποιοι είναι οι Σλαβομακεδόνες ?
Σύμφωνα με την σύγχρονη εθνολογία υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπου διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα κάποιας εθνοτικής ή εθνικής ομάδας. Ακολουθώντας τη διάκριση του κορυφαίου ερευνητή εθνολογίας Anthony Smith μεταξύ εθνοτικής κατηγορίας και εθνοτικής κοινότητας, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι οι Σλαβόφωνοι της σύγχρονης Γεωγραφικής Μακεδονίας αποτελούσαν μια εθνοτική κατηγορία.
Πρόκειται για πληθυσμούς που μπορούν να θεωρούνται ως πολιτισμικές συνομαδώσεις, αλλά χωρίς σαφή αίσθηση αυτοσυνειδησίας και συλλογικότητας. Λείπει ο μύθος της κοινής καταγωγής, οι κοινές ιστορικές μνήμες, η αίσθηση της αλληλεγγύης και η πρόσδεση σε μια σαφώς προσδιορισμένη πατρίδα. Τέτοιες ομάδες χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μπορούν να απορροφηθούν από άλλες, ισχυρότερες ομάδες. Κατά τον Smith, όσο εντονότερα είναι τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν, τόσο ευκολότερη είναι η διαδικασία διαμόρφωσης μιας εθνοτικής κοινότητας.

Για αυτό τον λόγο πολλοί ανθρωπολόγοι και ερευνητές σημειώνουν ότι οι Σλαβομακεδόνες ..

Quote:
They are descended from people who were called, and at times called themselves, Serbs or Bulgarians
[Keith Brown, The Past in Question: Modern Macedonia and the Uncertainties of a Nation, 2003, Princeton University Press, p.2]
Quote:
In regard to their own national feelings, all that can SAFELY be said is that during the last eighty years many MORE Slav Macedonians seem to have considered themselves Bulgarian, or closely linked to Bulgaria, than have considered themselves Serbian, or closely linked to Serbia (or Yugoslavia). Only the people of the Skoplje region, in the north west, have ever shown much tendency to regard themselves as Serbs. The feeling of being Macedonians, and nothiNg but Macedonians, seems to be a sentiment of fairly recent growth, and even today is not very deep-rooted.
Elisabeth Barker, Macedonia, its place in Balkan power politics,(originally published in 1950 by the Royal Institute of International Affairs), p.10

Quote:
Most of the Slavophone inhabitants in all parts of divided Macedonia perhaps a million and a half in all - felt themselves to be Bulgarians at the beginning of the Occupation; and most Bulgarians, whether they supported the Communists, IMRO, or the collaborating government, assumed that all Macedonia would fall to Bulgaria after the war.
[Chris Woodhouse,The Struggle for Greece 1941-1949" and page 67]
άρα όπως καταλαβαίνεις είναι άτομα με ρευστή εθνική συνείδηση.

Και τώρα ποιοί είναι αυτοί πρόσφυγες ?

Διάβασε αυτό εδώ και εάν έχεις κάποια απορία πες μου.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati