PDA

View Full Version : ''ΛΊΣΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΉΣ''

Alexandros
07-14-2006, 06:23 AM
''ΛΊΣΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΉΣ'' ΤΟΝ ΜΈΛΛΟΝ ΤΟΥ ''Macedonia On The Web-Forum''

http://img224.imageshack.us/img224/4425/unbenannt8bb.png

http://www.hellenikon-forum.de/images/flags/australia.gif ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ
''Morpheus'' από ? / ? / Ελλάδα - ? / Μελβούρνη / Αυστραλία

''Makedonia25'' από ? / ? / Ελλάδα - ? / Μελβούρνη / Αυστραλία

http://www.hellenikon-forum.de/images/flags/germany.gif ΓΕΡΜΑΝΊΑ
''Alexandros'' από Έδεσσα / Μακεδονία / Ελλάδα - Μπίλεφελντ / Ρηνανία-Βεστφαλία / Γερμανία

''Giourkas'' από ? / ? / Ελλάδα (Greece) - ? / ? / Γερμανία

''Eis ten Polin'' (Παλιό Ψευδώνυμο: ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ) από Σέρρες+Δράμα / Μακεδονία / Ελλάδα - Βερολίνο / Βερολίνο (Ομόσπονδο Κρατίδιο) / Γερμανία

http://www.hellenikon-forum.de/images/flags/canada.gif ΚΑΝΑΔΆΣ
''Admin'' από ? / ? / Ελλάδα - ? / ? / Καναδάς

''nsminc'' από ? / ? / Ελλάδα - ? / ? / Καναδάς

http://www.hellenikon-forum.de/images/flags/greece.gif ΕΛΛΆΔΑ
''Akritas'' από Αθήνα / Αττική / Ελλάδα

''Terastios'' από Θεσσαλονίκη / Μακεδονία / Ελλάδα

''Ionian Sword'' από Θεσσαλονίκη / Μακεδονία / Ελλάδα

''Orphic Hymn'' από Βόλος / Θεσσαλία / Ελλάδα

''macednos'' από Χαλκιδική / Μακεδονία / Ελλάδα

http://www.hellenikon-forum.de/images/flags/uk.gif ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ
''Reaper'' από ? / ? / Ελλάδα - Λονδίνο / ? / Ηνωμένο Βασίλειο

http://www.hellenikon-forum.de/images/flags/usa.gif ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ
''HellenicPride'' από ? / ? / Ελλάδα - Νέα Υόρκη / ? / Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Αν έκανα κάποιο λάθος να μου το πείτε και θα το διορθώσω! Ευχαριστό!

Amyntas
07-14-2006, 07:00 AM
.áðü ÃéáÃ*Ã*éôóÜ, ÌáêåäïÃ*ßá.

HellenicPride
07-14-2006, 04:42 PM
Ο πατερας μου απο Δραμα.
Οι μητερα μου Κριτικια και Χιοτισα.

olvios
07-17-2006, 03:12 AM
Πατερας Ηπειρος
Μανα Ιωνια

Ellinas
07-17-2006, 05:55 AM
Πατέρας από Αρκαδία.
Μάνα από Μεσσηνία.

Flipper
07-17-2006, 06:11 PM
Papous Makedonas apo to Tsotyli, giagia apo thn Prusa ths Mikras Asias.

paniskos
07-18-2006, 06:38 PM
in the macedonia highlands under the hellenic sky

Deathsinger
08-10-2006, 10:56 PM
Πατέρας από Αρκαδία (Βέρβενα) μητέρα από Ηράκλειο Κρήτης...

Kipros_Elliniki
08-28-2006, 11:55 AM
Kipros

An 8elete ke poli, Lefkwsia
Pateras Lefkwsia
Mitera Lefkwsia

akritas
08-28-2006, 12:29 PM
ya sou koumbare :)

achilles
09-21-2006, 08:20 AM
Καστοριανός γέννημα θρέμμα. Μητέρα καταγωγή από Φλώρινα (προ παππούς απο Β. Ήπειρο, Κορυτσά), πατέρας Καστοριανός γέννημα θρέμμα επίσης, με καταγωγή από Ήπειρο, μάλλον Ιωάννινα. Ίσως να υπάρχουν και καταβολές από Νότια Ιταλία. Ναι, έχω ψάξει λίγο το γενεαλογικό μου δέντρο.:rolleyes:

Kritikos
09-21-2006, 09:55 AM
Πατερας απο Γουβες Ηρακλειου,με ριζες απο Γενοβα η Βενετια ( 1620 περιπου), μητερα απο Ζαχαρω Ηλειας (επαρχια Ολυμπιας)

Euklid
09-21-2006, 01:23 PM
Pateras apo Elafoniso-Papous apo Monemvasia-Propapous apo Koita/Mani.

Proproprosth apo Konstantinoupoli, rizes psagmenes poly kala.

Mitera apo Pirea-Papous apo Smyrni-Propapous of to xorio toy Agioy Ioanni toy Rossoy stin Kappadokia.

Apo tin mitera moy mexri ekei gnorizo.

Apo ton patera moy gnorizo, mexri 13 genees.

Leonatos
09-22-2006, 05:43 AM
Pateras apo horio tis kastorias
Papoudes apo tin pleura tou patera apo to idio meros
Mitera apo tin Thessalia
Papoudes apo tin pleura tis miteras Thessaloi anantam papantam

macednos
09-24-2006, 08:53 AM
pateras kai mana apo xalkidiki

Finn
11-13-2006, 04:19 AM
Πατέρας και μάνα απο Χαλκιδική.
Ρίζες σκοπελίτικες απ τη μεριά της μιας γιαγιάς και κοζανίτικες απ την μεριά τις άλλης.

Tsontos
11-13-2006, 04:25 PM
kai twra pou meneis file.....Finlandia;

Finn
11-28-2006, 05:00 AM
Θεσσαλονίκη

Ehetlaios
01-11-2007, 01:03 PM
Apo Patra.

Pateras apo Lakonia
Mhtera apo Achaea

Eis ten polin
01-11-2007, 02:52 PM
Mhtera apo Drama
Pateras apo Serres

McFee
01-11-2007, 08:21 PM
Εχουμε πιάσει όλες τις γωνίες. Γονείς από Θεσσαλονίκη. Παππούδες και γιαγιάδες από την Πόλη, Σάμο, Φιλιππούπολη και Κρήτη! :clap2:

Spartan
01-12-2007, 11:56 PM
Mitera kai patera apo tin Mesa Mani.
Xoria, Koita kai Kounos.

Meno ti stygmi meno stin Enomes Polities.

Ehetlaios
01-13-2007, 01:48 AM
Mitera kai patera apo tin Mesa Mani.
Xoria, Koita kai Kounos.

Meno ti stygmi meno stin Enomes Polities.

Brother, abot your signature, it was Dienekes who said that to the Persians and not Leonidas ;)

Spartan
01-13-2007, 02:06 PM
Yeah I realized that later on through my readings. I have made a post in another topic under "300" about who actually said it, but I just haven't had the chance to change it.

I believe that should take care of the mix up!

hippokrates
04-10-2007, 01:15 PM
Πέρα για πέρα Μακεδώνας, Βορειοελλαδίτης και Θεσσαλονικιός. :)
Προς το παρόν μένω στην Κολωνία της Γερμανίας.

Ιπποκράτης

Euklid
04-10-2007, 01:50 PM
Diavazontas ayto to thread, mou fainetai oti perissoteroi eimaste edo me katagogi apo tin Koita/Manis, para oi katoikoi tis Koitas.

Kai kapos einai tragelaphico.

Athena
04-11-2007, 01:59 AM
Mama,jaja,projaja...apo Drama,Mpampas apo Kavala,Pappous apo Kavala,jaja
apo konstantinoupoli?To psachno akoma.Distichos echi minie apo Mpampa mono mia adelphi tou,kai echi perasie ta evdominta.Elpiso na prolavo na matho.Apo mama den echie minie pleon kaneis.
Kserie kaneis an mporo na vro kapou palia chartia apo Limenarchio?

demis123
04-24-2007, 05:06 PM
Ο Πατέρας μου ήταν από Νιγρίτα Βισαλτίας (Μακεδονικό όνομα) όπου γεννήθικα καί εγώ, και η μητέρα μου ήταν από Θεσσαλονίκη.

karankathe
05-25-2007, 02:10 PM
pateras kriti mitera Makedonia

Alita
05-26-2007, 11:11 PM
pateras kalamatianos (o prwtos edw fainetai :) )
mhtera kserizomenh mesopotamiakh

A8hna, kane ypomonh, 8a vrethei kati - oloi shmera ta psaxnoun auta! :)

Mygdonia
05-27-2007, 03:49 AM
pateras thessaloniki lagadas. dopoios
h mhtera samos kai adrianopouli

Slayer
05-27-2007, 04:33 AM
O pateras Megalopoli

H mitera Meligala

Both close to kalamata

Alita
05-28-2007, 10:00 AM
:wave: Geia sou Slayer,

Mhpws ksereis kanena apo: Ai8aia, Thoureia, Aris? Einai ola xwria konta sthn Kalamata.

Slayer
05-30-2007, 04:38 AM
Geia sou Alita

then ksero kanenan apo ki, eho ena filo apo tin Mani. H Megalopoli kai H Meligala eine kana 50klms apo tin Kalamata.

Alita
05-30-2007, 10:31 AM
Dáksi. Den éxw páei ekeÃ* poté... Allá h 8eÃ*a mou eÃ*nai Maniáta. Éxw kai kósmo sto Arfará kai sto Gardýki. (I don't know if those are closer, but anyway, it doesn't matter).

Geia :)

Euklid
05-30-2007, 02:30 PM
Simera eimoun Gytheio, paidia kai tin ekana gia na pao na do ena pyrgo tis oikogeneias, oxi tid dikis mou sygkekrimena tou onomatos genikos, afou teleiosa tin grafeiokratia sto Gytheio(gia kati xartia irtha), kai piga stin Pilala, gia na do ayto ton Pyrgo: http://www.mani.org.gr/horia/dgithiou/konakia/papad_kontakou01.JPG

Koitaxte ta dyo parathyra ta pano, ta exoun anoiksei tora oi lalakides, kai ta exoun tsimentosei.

Anyway..

I Pilala kai to Konaki, pilala edo sti dialekto simainei grigora, kai konaki, simainei my space, ante sto konaki sou pou leme, ante sto diko sou to simeio.

Pilala sto Konaki, grigora sto simeio.

Αpo pou re paidia einai aytes oi lekseis?Ειναι ελληνικες?

Gnorizei kaneis?

Ayrio leo na ksana peraso alli mia apo Koita, btw Elika and Daimonia are doing perfect for the guys that hold from there, many regards they send you.:)

Orphic_Hymn
05-30-2007, 02:59 PM
Αpo pou re paidia einai aytes oi lekseis?Ειναι ελληνικες?

το "κονακι" ειναι τουρκικο απ'το "konak" = καταλυμα/κατοικια
χωρις να'μαι 100% σιγουρος νομζω οτι καπου ειχα δει οτι το "πιλαλω" προερχεται απ'το "επελαυνω"

akritas
05-30-2007, 03:19 PM
Πιλάλα όντως προέρχεται από το πιλαλώ που σημαίνει τρέχω,φεύγω στα γρήγορα και το κονάκι είναι τούρκικο και η ακριβής μετάφραση είναι καλύβα

Orphic_Hymn πάντως αυτό το ότι όλες οι λέξεις είναι τούρκικες αρχίζω να το αμφισβητώ. Δύο από τις πιο γνωστές λέξεις τα Βαλκάνια και το Δερβένι είναι Περσικής προέλευσης!!!

Orphic_Hymn
05-30-2007, 04:29 PM
Το οτι η τουρκικη εχει τεραστιες επιρροες απο την Αραβικη, Περσικη και Λατινικη (κυριως μεσω Γαλλικων) ειναι γνωστο. Αλλα αυτο που μου την δινει δεν ειναι οτι τα παραπανω 'δανεια' παρουσιαζονται ως τουρκικες, αλλα οτι καθαρα Ελληνικες λεξεις παρουσιαζονται ως τουρκικες απο δικους μας "ειδημωνες" (βλ. Μπαμπινιωτη..κ.α) ..

πχ. 'αγας' εκ του 'αγω'... 'ακρανης' =(αρχηγος) εκ του 'κραντης,κραντηρ'= ηγεμωνας..... 'αμπαρι' = αποθηκη/κυτος πλοιου απ'το 'εμποριο'...... 'γκεμι' απ'το 'κημος'........ 'καλεμι' απ'τον 'καλαμο'........ 'καραουλι/καρακολι' απ'το 'καραδοκω'......... 'λουκουμι' απ'το 'λουκα' (ειδος ροφηματος απο λευκα αλευρα)....... 'μεζες' απ'το 'μεζεα' (τα 'αμελετητα' απο μικρα ζωα)...κτλ

Euklid
05-30-2007, 04:56 PM
Ευχαριστω Ορφεα και Ακριτα, το Κονακη το ψηνα για τουρκικο, και το πιλαλω, με το επελαυνω βγαινει νοημα.

Παντως στο Κονακη θα βρει καποιος 50 κατοικους και 15 στη Πιλαλα, χεχε...
εδιτ..
Η Πιλαλα ηταν χωριο φαντασμα στην κυριολεξια, χτυπησα πορτες πολλες μεχρι να ακουσω ανθρωπινη λαλια.

akritas
05-30-2007, 05:10 PM
Orphic_Hymn ότι στα λεξικά υστερούμε είναι γνωστό. Όταν το καλύτερο Ελληνικό λεξικό τό έχουν φτιάξει οι Liddel and Scott δύο μη Έλληνες και μάλιστα πριν 120 χρόνια(1889) τότε κάτι δεν πάει καλά με τους δικούς μας.

akritas_gs
06-24-2007, 07:42 PM
PONTIAN AND PROUD ,

geia sas paides Ellinon !

Loipon 100% Pontios, oi goneis mou menoun Kipro..tin Serres Makedonia 8eoro san spiti mou.
Ego tora meno Sheffield UK.

pavlos1988
07-23-2007, 02:23 PM
athinaios...pateras apo zagora piliou kai manh...mhtera katagogh apo farasa kapadokias kai pyrgo

effie
07-26-2007, 11:59 PM
Just found this thread.

I was born and raised in Australia. My parents were both from the city of Kozani in West Macedonia, north Greece. As one of my grandfathers told me, we are Kozaniti apo pappou pros pappou - which means from the time this city was established.

stylloi-ano-ammoxostos
07-28-2007, 01:12 AM
Κύπρος

Teukros
08-16-2007, 12:46 PM
Γονείς από Κύπρο.Λευκωσία και Μόρφου

Nikolaz
11-02-2007, 05:25 PM
Γεια σε ολους!!

100% Πατρα...μακρινη καταγωγη απο Κρητη(απο τον προπροπαππου)!

PeRiKliS
11-26-2007, 11:07 PM
pateras kai mhtera apo kilkis pontios sthn katagwgh ellhn
oi papoudes kai oi dyo hrthan apo kaucaso !

seleykos
02-01-2008, 08:17 PM
Vogatsiko Kastorias
papoydes giagiades
4x4

Petros Houhoulis
02-15-2008, 08:03 AM
Father from Agio Pnevma, Serres, his granma was Bulgarian, the other ancestors Greeks.

Mother from Psyhiko, Serres, refugee village, true origin in Primikyri of Asia Minor.

Jimmy@boil4
03-03-2008, 06:53 AM
Propapous Menalo Arkadias,Pateras neoxorio Messhnias,Mhtera Dafnh messhnias.Ego genhma threma Kalamatianos!

Avgerinos
03-14-2008, 04:25 PM
Philadelphia

Avgerinos
03-14-2008, 04:26 PM
Philadelphia, yenimenos ston Avgerinos Kozanis

Andrew
03-28-2008, 05:33 PM
Πατέρας , Μητέρα , Παππούδες , Προπαππούδες , Προ-προπαππούδες ,Προ-προ-προπαππούδες από τον κάμπο της Ημαθίας («Ρουμλούκι , Γιδάς , Αλεξάνδρεια»)

...Γαμώτο ψάχνω και δεν μπορώ να βρώ τίποτε πριν από τον προ-προ-προ-παππού μου το Νίκο :angry: !!!!!!!!!!!!!

Steliosoctavios
04-03-2008, 12:51 PM
Για σας παιδια, πρωτη φορα μπαινω στο φορουμ!

Λοιπον, εχω μεγαλωσει στην Αθηνα, πατερας απο Πατρα, η μανα του απο Καλαβρυτα και ο παππους μου απο Σμυρνη. Η μανα μου βραζιλιανα, και αυτην τη στιγμη (οπως και τα τελευταια 8 χρονια) μενω στο São Paulo Βραζιλιας.

για χαρα!

kzk842
04-07-2008, 04:13 AM
Πατέρας απο Αγιά Παρασκευή Κοζάνης (δίπλα στην Αιανή),μητέρα απο το χωριό Κερμένι στην ανατολική Θράκη.Τώρα μένω Κοζάνη.

Ehetlaios
04-07-2008, 07:44 AM
Kai esy?

E re sourdistan megisto...

Andrew
04-07-2008, 08:15 AM
Παιδιά είναι ιδέα μου ή είμαι ο μόνος από την Ημαθία στο Forum , έχουμε κανέναν άλλο ???

kostas4
04-22-2008, 03:05 AM
Γονείς απο Θεσσαλονίκη & Λευκάδα.

snowman30
05-13-2008, 08:02 AM
O πατερας μου απο τα βλαχοχωρια της Πινδου(Περιβολι-γρεβενων) και η μητερα μου απο το Βελεστινο ΜΑγνησιας.Κατοικω στην Βεροια.

EliasM
08-28-2008, 07:14 PM
Μητερα μου απο το νομο Πελλας - χωριον Αρσενιον.

Ariadni_Nefeli
08-29-2008, 04:28 AM
Ο μπαμπάς μου είναι Γραμμουστιανός Βλάχος απο Θεσσαλία, συγκεκριμένα απο τα Βλαχοχώρια στους πρόποδες της ΒΔ Πίνδου, ο παππούς μου πολέμησε στο μέτωπο της Αλβανίας, και η γιαγιά μου ήταν απο τις γυναίκες που μετέφεραν προμήθειες και πολεμοφόδια στην Πίνδο. Έλληνες Βλάχοι της Πίνδου απο ανέκαθεν, απο την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου, όσο πίσω έχω ψάξει. :) Πολλοί συγγενείς μου απο την οικογένεια του πατέρα μου είναι μετανάστες στην Γερμανία.

Η μαμα μου είναι Κρητικιά, απο τα Χανιά όπως και ο παππούς μου επίσης όσο έχω ψάξει ανέκαθεν Κρητικοί, η γιαγιά μου πάλι ήταν Λήμνια απο την Ατσική, επίσης απο ντόπια Λήμνια οικογένεια. Πολέμησε και ο παππούς μου στα βουνά της Κρήτης, και αργότερα έφυγαν μετανάστες στην Μελβούρνη. :)

Έχω ιδιαίτερες σχέσεις και με τις βλάχικες και με τις κρητικές-λήμνιες ρίζες μου, όπως επίσης και μεγάλη αγάπη και επαφή με τους συγγενείς μου σε Γερμανία και Αυστραλία. :)

Poseidonas
09-03-2008, 01:43 PM
Πατερας Κερασουντειος, μητερα Χιωτισσα:)

Tsontos
09-03-2008, 06:23 PM
Ο μπαμπάς μου είναι Γραμμουστιανός Βλάχος απο Θεσσαλία, συγκεκριμένα απο τα Βλαχοχώρια στους πρόποδες της ΒΔ Πίνδου, ο παππούς μου πολέμησε στο μέτωπο της Αλβανίας, και η γιαγιά μου ήταν απο τις γυναίκες που μετέφεραν προμήθειες και πολεμοφόδια στην Πίνδο. Έλληνες Βλάχοι της Πίνδου απο ανέκαθεν, απο την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου, όσο πίσω έχω ψάξει. :) Πολλοί συγγενείς μου απο την οικογένεια του πατέρα μου είναι μετανάστες στην Γερμανία.

Η μαμα μου είναι Κρητικιά, απο τα Χανιά όπως και ο παππούς μου επίσης όσο έχω ψάξει ανέκαθεν Κρητικοί, η γιαγιά μου πάλι ήταν Λήμνια απο την Ατσική, επίσης απο ντόπια Λήμνια οικογένεια. Πολέμησε και ο παππούς μου στα βουνά της Κρήτης, και αργότερα έφυγαν μετανάστες στην Μελβούρνη. :)

Έχω ιδιαίτερες σχέσεις και με τις βλάχικες και με τις κρητικές-λήμνιες ρίζες μου, όπως επίσης και μεγάλη αγάπη και επαφή με τους συγγενείς μου σε Γερμανία και Αυστραλία. :)

πως βρέθηκες Θεσσαλονίκη;:)

Ariadni_Nefeli
09-04-2008, 03:49 AM
πως βρέθηκες Θεσσαλονίκη;:)

Ο άντρας μου είναι απο την περιοχή της Πέλλας, καταγωγή απο τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Ρωμυλίας. :)

Όταν ήρθε η ώρα της επιλογής λοιπόν, ποιος θα ανέβει επάνω ή ποιος θα κατέβει κάτω, επέλεξα να ανέβω εγώ. Είμαι και μόλις 2 ώρες απο το χωριό μου με την Εγνατία πια, όπως αντιλαμβάνεσαι κατά την άποψη μου θα ήταν τρέλα να μείνω και να βράζω στην Αθήνα. :clapping:

Vagelis
09-04-2008, 06:26 AM
Από τη μεριά του Πατέρα:
Ο προ – προπάππους και ο προπάππους ήταν από το Κετσιλή της περιοχής Ορτού του Πόντου. Το ίδιο και οι γυναίκες τους.
Ο παππούς και ο Πατέρας γεννήθηκαν στο Χειμαδιό Κικλίς.
Η γιαγιά είναι από την Ανδριανούπολη.
Από τη μεριά της Μητέρας:
Ο παππούς και όλο το σόι από την μεριά του παππού είναι ντόπιοι Μακεδόνες από την περιοχή Νεοχωρούδας.
Η γονείς τις γιαγιάς είναι από το Βατούμ (Έλληνες, όχι Ρώσοι) και πήγαν εκεί από την Τραπεζούντα (απ’ όσο ξέρω) και από εκεί έφυγαν μετά τη σφαγή που έκαναν οι κομουνιστές.
Η γιαγιά γεννήθηκε στα Κουφάλια, όπως και η Μάνα μου.
Εγώ γεννήθηκα Θεσσαλονίκη.

Bardas
09-04-2008, 08:02 AM
O pateras apo Korinthia kai mitera apo Pyrgos Illias

Enas apo tous theious mou eine pantremenos me mia apo Serres

Treis xadelfous einai pantremenoi me Makedonoi, Kavala kai Kozani. Kai enas kontevi me mia apo Florina

Diladi exo sigenis Peloponissos kai Makedonia

kostas68
09-04-2008, 12:07 PM
Αν και λίγο αργά,καλύτερα από ποτέ:Κατάγομαι απ' το ιστορικό χωριό του νομού Σερρών Εμμανουήλ Παπάς,γενέτειρα του ομώνυμου ήρωα της επανάστασης του 1821.Απ'όσα ξέρω όλοι οι πρόγονοί μου μέχρι 6 γενιές πίσω ήταν όλοι τους από δω εκτός από κάποιον πρόπαππου του παπού μου απ'την πλευρά της μάνας μου που ήταν απ΄την Αταλάντη της Λαμίας και βρέθηκε στα μέρη μας ως δάσκαλος.Το χωριό μου μαζί με τα γειτονικά Πεντάπολη,Χρυσό,Αγιο Πνεύμα και Νέο Σούλι αποτελούν τα λεγόμενα <Νταρνακοχώρια>,μια ιδιαίτερη πολιτιστικο-φυλετική ομάδα και οι κάτοικοι τους αποκαλούνται <Νταρνάκες>.Μαζί με τα χωριά της περιοχής Νιγρίτας,Νέας Ζίχνης,Παγγαίου όρους και την πόλη των Σερρών ήταν τα προπύργια του ελληνισμού σ' αυτή τη γωνιά της Ανατολικής Μακεδονίας στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας,κάτι που το πλήρωσαν πολλές φορές ακριβά και ιδιαίτερα στην ταραγμένη περίοδο του πρώτου μισού του 20ου αιώνα,όταν η περιοχή γνώρισε 3 φορές τη βουλγαρική κατοχή.

http://i300.photobucket.com/albums/nn17/kostas68/serresnomosmap-1.jpg

http://i300.photobucket.com/albums/nn17/kostas68/em5.jpg

http://i300.photobucket.com/albums/nn17/kostas68/em2b.jpg

Tsontos
09-04-2008, 07:40 PM
^^panemorfo meros

Vagelis
09-06-2008, 06:55 AM
Simera miloysa me ton pappoy moy kai me eipe pos o pappoys toy patera toy kai oi genees prin apo eayton itan apo tin Konstantinoypoli.
Itan ploysia oikogeneia kai i 8esi toy itan kratiki, diladi epeidi i O8omaniki aytokratoria den eixe esoda forologoyse otidipote paragotane (8a me peis kai simera to idio ginete). Ayti itan i doyleia toy pro pro pro pappoy (kseroyme tis rizes mas :clap2: ), alla epeidi forologoyse mono toys Toyrkoys kapote ma8eytike kai ton kinigisan. Ki etsi efigan pros ton Ponto. Argotera to pro pappoy moy toys pigan me karabania mexri tin Agkyra kai meta aytoi ksanagyrisan stin Ellas. Apo toys 7000 Ellines poy ksekinisan olo ayto to taksidim Ponto-Agkyra-(den ksero an ksekinisan gia ton Ponto pali) Ellas, zontani eytasan 400 me 500... O propappoys (ton prolaba) eixe kai kratimena xirografa kai fotografies apo ta karabania kai apo ta arxontika ston Ponto kai tis gyro perioxes.

MAKEDONELLHNAS
09-06-2008, 02:20 PM
Pateras mou apo Kavala, mana mou apo Serres, ego Katerini.

Malamas
09-12-2008, 12:08 PM
Ο Πατέρας μου ντόπιος Έλληνας Σερραίος από τα χωρια του Παγγαίου,
(το τονίζω διότι οι Σκοπιανοί που ζουν στην Ελλάδα , όταν λένε ντόπιος εννοούν μόνον τους Βουλγαρόφωνους που ζουν στην Ελλάδα και έχουν Ελληνική υπηκοότητα )
και η μάνα μου Mικρασιατισα.

kostas68
09-12-2008, 03:29 PM
Ο Πατέρας μου ντόπιος Έλληνας Σερραίος από τα χωρια του Παγγαίου,
(το τονίζω διότι οι Σκοπιανοί που ζουν στην Ελλάδα , όταν λένε ντόπιος εννοούν μόνον τους Βουλγαρόφωνους που ζουν στην Ελλάδα και έχουν Ελληνική υπηκοότητα )
και η μάνα μου Mικρασιατισα.

Απο ποιο χωριό είναι ο πατέρας σου?

Athena
09-13-2008, 12:57 AM
Pateras mou apo Kavala, mana mou apo Serres, ego Katerini.

Kavala? Mesa apo Kavala?

MAKEDONELLHNAS
09-14-2008, 05:42 PM
Kavala? Mesa apo Kavala?

Nai.

Athena
09-15-2008, 12:14 AM
Nai.

Me too,me too:clap2::clap2:

MAKEDONELLHNAS
09-15-2008, 12:53 AM
Me too,me too:clap2::clap2:

Eho na pao Kavala apo to 96, ehei para pola omorfa merei, otan eiha paei emeina sti Nea Karvali se kati filarakia pou menoune ekei.

Malamas
09-15-2008, 05:44 AM
Απο ποιο χωριό είναι ο πατέρας σου?

Από τον Δραβήσκο

kostas68
09-15-2008, 09:48 AM
Από τον Δραβήσκο

Ωραίο χωριό,κάθε πρωί περνάω από κει για να πάω στο Μαυρόλοφο.Παλιότερα τα χωριά μας έπαιζαν στην ίδια τοπική ποδοσφαιρική κατηγορία.Κάποτε μάλιστα κόντεψα να φάω ξύλο στο χωριό σου.:) Ένας δικός μας μαλ.... έβριζε τον τερματοφύλακά σας...ξαφνικά κατεβαίνει από ένα φορτηγό δίπλα ένας νταβραντισμένος μπάρμπας και του ορμάει:<Ρε κωλ...... θα σε γ...... ,γιατί βρίζεις τον ανηψιό μου> ! Ταυτόχρονα κάποιος άλλος μου τραβάει τα μαλλιά από πίσω κραυγάζοντας : <Κι αυτό το κωλ.... εδώ βρίζει συνέχεια!> παρ'όλο που εγώ δεν είχα δώσει την παραμικρή αφορμή.Ευτυχώς κάποιοι ψυχραιμότεροι τον συγκράτησαν.Εν τω μεταξύ οι οπαδοί σας είχαν βάλει στο μάτι έναν παίχτη μας και με το που σφυρίζει ο διαιτητής τη λήξη ορμάνε μέσα καμιά 5-6 να τον δείρουν.Όμως αυτός είχε πάρει τα μέτρα του:Μ' ένα κατοστάρι που θα το ζήλευε κι ο Μπολτ έφτασε το αγροτικό αυτοκίνητο ενός φίλου του που είχε μυριστεί τι θα συνέβαινε και τον περίμενε δίπλα στη γραμμή του άουτ.Πήδηξε στην καρότσα κι ακόμα τον κυνηγάνε.Και γαμώ τα σκηνικά,απ' αυτά που συμβαίνουν συχνά στα επαρχιακά γήπεδα της Ελλάδας.:heh:Όλα αυτά έγιναν το 1986 κι απ'ότι μάθαμε η αιτία ήταν κάποια επεισόδια που είχαν γίνει σ' έναν αγώνα στη δεκαετία του 70 όταν οι χωριανοί μου δεν επιφύλαξαν και την καλύτερη φιλοξενία σε κάποιους δικούς σας.Μάλιστα ένας είχε τραυματιστεί άσχημα από κάποια...ομπρέλα και οι δικοί σας μας το κράταγαν μανιάτικο έστω και μετά από 10 χρόνια.Ελλάς το μεγαλείο σου!
Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά τώρα,δεν ξέρω αν το'χεις ξαναδεί αυτό για το χωριό σου,ποστ 3:
http://www.macedoniaontheweb.com/forum/medieval-macedonian-history/43-14th-century-names-lay-proprietors-themes-thessaloniki-strymon.html#post75182

sm001
09-26-2008, 12:39 AM
peteras apo thessaloniki mitera apo servia kozanis
macedonian through and through!!! :clapping:

...although my grandfather from my dads side originates from mitilini and my gradfathers dad from my mothers side originates from peloponisos.
my grandmothers (from my mums side) father originates from asia minor, other than that the rest of my family are ntopoi makedones
my mothers uncle was infact a makedonomaxos so i heard.