| |||||||
| Ελληνική Πολιτική Πολιτική και νέα από Ελλάδα, Κύπρο και όπου υπάρχει ελληνισμός. Μόνο ελληνικά! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
| ||||
|
Εγώ νομίζω ότι όλοι οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της Ελλάδας (ακόμα και ο Αλαβάνος και ο Νακρατζάς) φέρουν τον ελληνικό πολιτισμό και άρα είναι Έλληνες. Ο πολιτισμός αυτός ανάγει τις ρίζες του από την αρχαία Ελλάδα, αλλά διαφέρει πολύ αφού εμπλουτίστηκε με ξένες επιρροές, αλλά και ντόπια εξέλιξη, κατά το Μεσαίωνα και την Τουρκοκρατία. Ο νεοελληνικός πολιτισμός απαρτίζεται από τη γλώσσα, τα έθιμα, τους θεσμούς, τις θρησκείες, τη νοοτροπία, τις τέχνες κτλ των Νεοελλήνων όπως αυτά διαμορφώθηκαν. Όσοι μεγάλωσαν σε ένα νεοελληνικό περιβάλλον φέρουν τον νεοελληνικό πολιτισμό και άρα είναι Νεοέλληνες άσχετα με το πόσο καλά γνωρίζουν ιστορία (ο μέσος αρχαίος Αθηναίος πόση ιστορία λέτε να γνώριζε; ). Πολύ δύσκολα αποβάλλεται ο πολιτισμός (δηλαδή η ανατροφή) του ανθρώπου, πράγμα το οποίο μου φαίνεται ότι είναι η επιδίωξη των διαφόρων διεθνιστών (βραχυπρόθεσμα για το άτομό τους και μακροπρόθεσμα για όλη την ελληνική κοινωνία). Το πρώτο στάδιο βέβαια είναι η θεσμοθέτηση του πολυπολιτισμού προωθώντας παπαριές σαν αυτό: Quote:
Οι Ελληνίσκοι των Ρωμαίων που αναφέρεις εσύ πιθανότατα θα ήταν εξελληνισμένοι αλλογενείς (π.χ. εξελληνισμένοι Εβραίοι). Στη σημερινή εποχή, ίσως ως Ελληνίσκοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν (υποτιμητικά) τα εξελληνισμένα παιδιά των Αλβανών, Αράβων ή Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα.
__________________ Ние сме българи, повече българи от самите българи в България. Kръстe Мисирков We are Bulgarians, more Bulgarians than the Bulgarians in Bulgaria themselves. Kr'ste Misirkov |
| ||||
| Quote:
Ίσως να ήταν έτσι Δράκων τότε , πάντως σήμερα εγώ δεν αναφέρομαι στα εξελληνισμένα παιδιά , αλλά στους έλληνες που αδιαφορούν για την ιστορία τους ...μιας και , πολλές φορές , στο FORUM είδα τη φράση λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον.
__________________ Μακεδῶν ἐξ Αἰγιδίου ...οἶά τε φύλλα μακεδνῆς αἰγείροιο "...like the leaves of a very high poplar" (Odyssey VII,106) κακοὶ μάρτυρες ἀνθρώποισιν ὀφθαλμοὶ καὶ ὦτα βαρβάρους ψυχὰς ἐχόντων "Bad testimonies are the eyes and the ears for persons having barbarian souls" ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ |
| ||||
| Εγώ νομίζω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία. Κατά τη γνώμη μου το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι εξαιρετικό αν το συγκρίνουμε με εκείνα των άλλων χωρών της Ευρώπης. Εσύ ζεις στην Ιταλία, σωστά; Τι ιστορία διδάσκονται τα παιδιά εκεί; Στην Αγγλία πολλοί δεν ξέρουν να γράφουν σωστά και νομίζουν ότι ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Μη σε ανησυχεί η γνώση της ιστορίας στην Ελλάδα, είναι καλύτερη από ποτέ. Έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα να μας ανησυχούν (π.χ. η υπογεννητικότητα).
__________________ Ние сме българи, повече българи от самите българи в България. Kръстe Мисирков We are Bulgarians, more Bulgarians than the Bulgarians in Bulgaria themselves. Kr'ste Misirkov |
| ||||
| Quote:
Όσον αφορά το άλλο που είπες πριν ..σαφώς και ΔΕΝ ήταν όλοι οι αρχαίοι της κλασικής εποχής φιλόσοφοι και πολιτικοί και αυτό που λέμε αρχαίος ελληνικός πολιτισμός οφείλεται σε καμιά κατοσταριά (πάνω κάτω) μόνο πρόσωπα (100 σε τουλάχιστον 1 δις κόσμο που έζησε στον Ελλαδικό χώρο από το 1500 π.Χ. μέχρι το 0 π.Χ.) , αλλά από την άλλη δεν είχαν ίντερνετ και δωρεάν παιδεία ( ) και έστω στο παραμυθάκι καταγωγής τους από τους Ομηρικούς ήρωες βλέπεις την προσπάθειά τους να συνδεθούν με το παρελθόν τους. Τι να πω ίσως είμαι πεσσιμιστής εγώ που βλέπω μια ισχυρή ρίξη με το παρελθόν μας.Το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να είναι καλό...η μάζα όμως αφομοιώνει ή έχει το μυαλό μόνο στο φραπέ και τη μπάλα ??
__________________ Μακεδῶν ἐξ Αἰγιδίου ...οἶά τε φύλλα μακεδνῆς αἰγείροιο "...like the leaves of a very high poplar" (Odyssey VII,106) κακοὶ μάρτυρες ἀνθρώποισιν ὀφθαλμοὶ καὶ ὦτα βαρβάρους ψυχὰς ἐχόντων "Bad testimonies are the eyes and the ears for persons having barbarian souls" ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Last edited by Andrew; 05-05-2008 at 05:07 PM. |
| ||||
|
Και απ΄την άλλη βλέπεις Καραγκιόζιδες σαν το Λιακόπουλο να θησαυρίσουν (ξεκίνησε με ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και τώρα έχει τουλάχιστον 6 σε όλη την Ελλάδα συν εκπομπές) και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός (δυστυχώς) κόσμος που αγοράζει τα βιβλία του.
__________________ Μακεδῶν ἐξ Αἰγιδίου ...οἶά τε φύλλα μακεδνῆς αἰγείροιο "...like the leaves of a very high poplar" (Odyssey VII,106) κακοὶ μάρτυρες ἀνθρώποισιν ὀφθαλμοὶ καὶ ὦτα βαρβάρους ψυχὰς ἐχόντων "Bad testimonies are the eyes and the ears for persons having barbarian souls" ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ |
| ||||
|
Οι Ελληνίσκοι βρίσκονται παντού. Το ότι δεν γνωρίζουν ιστορία είναι απλώς άλλο ένα σύμπτωμα του εκφυλισμού τους.
__________________ Ehetlaios has been proudly banned twice already! ΧΑΙΡΕ ΖΕΥ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΕ. ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ http://ehetlaios.blogspot.com http://psychorreon.blogspot.com http://momentsofmetal.blogspot.com "Πόλεμος μεν πάντων πατήρ έστι, πάντων δε βασιλεύς και τους μεν Θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελεύθερους." Ηράκλειτος |
| ||||
| Συμφωνώ απόλυτα Εχετλαίε και αυτόν τον εκφυλισμό προσπαθώ να κατανοήσω και εγώ !
| ||||
|
Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Όταν ένας λαός ξεφύγει από τη φυσιολογία του, εκφυλιστεί, και αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αρχίζει να αλλάζει. Ο Έλληνας του σήμερα θυμίζει πολύ λίγο τον Έλληνα του παρελθόντος. Δεν έχουμε τα ίδια ερεθίσματα πλέον, δεν αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όπως τα αντιλαμβανόμασταν παλιότερα. Η ημιμάθεια ας πούμε, είναι μια συνέπεια του εκφυλισμού μας: Η ημιμάθεια έρχεται από την αδυναμία του μυαλού να συλλάβει όλα τα δεδομένα που διαβάζει ή ακούει, να τα αξιολογήσει και έπειτα να τα βάλει σε μια λογική ακολουθία η δυσκολία αυτή δείχνει τη δυσκολία στο να καταλαβαίνει ο κόσμος, δείχνει τον εκφυλισμό του κόσμου και αυτός είναι η αιτία της ημιμάθειας. Συνέπειες της παρακμής μας σαν λαού, η ανάγκη μας για ισχυρά διεγερτικά, ακόμα και αν αυτά είναι ναρκωτικά (νόμιμα και παράνομα), οινοπνευματώδη, η ξέφρενη διασκέδαση, (θέληση για κατασπατάληση ενέργειας που δεν αντέχουμε να αποθηκεύσουμε επειδή την θεωρούμε πολύ βαριά για το σκαρί μας, ώστε να μείνουμε εξουθενωμένοι για μερικές ώρες, θέληση να νοιώσουμε πως είχαμε κάτι και το εξαντλήσαμε, θέληση να ξεχαστούμε από κάτι που μας βαραίνει, θέληση να ξεχαστούμε από τη ρουτίνα: υποσυνείδητη θέληση του μπουχτισμένου, μπουκωμένου και αηδιασμένου από τη ζωή του ανθρώπου). Μερικές φορές βοηθάει να μην μπερδεύουμε αιτία και αποτέλεσμα.
__________________ Ehetlaios has been proudly banned twice already! ΧΑΙΡΕ ΖΕΥ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΕ. ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ http://ehetlaios.blogspot.com http://psychorreon.blogspot.com http://momentsofmetal.blogspot.com "Πόλεμος μεν πάντων πατήρ έστι, πάντων δε βασιλεύς και τους μεν Θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελεύθερους." Ηράκλειτος |
| ||||
|
Μιας και έχεις τον φίλο μου Nietzsche για Avatar θα πρόσθετα σαν μια αιτία εκφυλισμού την αλλαγή της βασικής εντολής του Έλληνα Στο "τάδε έφη Ζαρατούστρα" o Friedrich λέει πως η βασική εντολή του αρχαίου Έλληνα (πηγή όλων των αρετών και παθών του) ήταν ο ομηρικός στίχος "αίεν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων" ...αυτό ωθούσε τον αρχαίο να ανταγωνιστεί για το πρωτίο , να δουλέψει ..να εξελιχθεί προς το καλύτερο (άνω θρώσκειν = εξορμώ ψηλά) . Ο χριστιανισμός απ΄την άλλη έκανε περισσότερο καλό στην κοινωνία (αγάπη,ειρήνη,ομόνοια) , αλλά στο άτομο έδειξε "ανοχή" ..του επέτρεψε να είναι και "χαβαλές" ..και αυτό με τον καιρό έσβησε τη δίψα για εξέλιξη , για βελτίωση , για συνεχή πνευματική εργασία.Στον Όμηρο η μεγαλύτερη "κατάντια" ήταν το "ακλεώς αποθανείν" (να πεθάνεις χωρίς δόξα/διάκριση) , ενώ σήμερα απλά "ὀλοι έχουν μια θέση στον Παράδεισο".