Είναι πολύ οι λόγοι που ο Συ.Ρι.Ζα και οι εξωκοινοβουλετικές του συνιστώσες έχουν αυτό το ποσοστό.Καταρχάς να πούμε ότι το ποσοστό το ΅χρεώνεται΅μόνο ο Συν και όχι οι άλλες ακραίες εξωκοινοβουλευτικές του συνεργαζόμενες μονάδες,αφού τους έπιασε κορόιδο για άλλη μια φορά στο όνομα και καλά της ενωμένης αριστεράς.Δείτε πόσοι βουλευτές είναι του Συν και πόσοι είναι των άλλων(νομίζω 1 και αν υπάρχει κι΄όλας).Επίσης αμφιβάλλω αν είναι καν γνωστές στο ευρύ φάσμα του ψηφοφόρων του Συ.Ρι.Ζα έστω 2 από τις οργανώσεις που συνεργάζεται(εγώ τις ξέρω πάνω κάτω γιατί τις είχα ΅φάει στην μάπα΅στα χρόνια που ήμουν φοιτητής.Προσωπικά πιστεύω ότι είναι γραφικοί όλοι τους).Τώρα προχωρώ στο θέμα του ποσοστού του Συ.Ρι.Ζα.
1)Έγινε τις μόδας:ι) από το κουκούλωμα των φοιτητικών αγώνων κατά του άδικου όντως νομοσχέδιου που προωθούσε η νδ αλλά και οι πασόκοι(δες τα λόγια του giorgaki για μη κρατικά ιδρύματα) ιι)από την κλίκα Λαζόπουλων και σια
2)Ο Τσίπρας ξεπερνάει και τον Ρουβα σε ΅image΅δημοσιότητα,είναι πολύ εύκολο να τον ΅ερωτευθεί΅το κάθε ανυποψίαστο κοριτσόπουλο(μα γιατί δεν τον πρότεινε κανείς να κατέβει για ευροβίζιον;;;;

3)Ο ΣΥν ήταν είναι και θα είναι συγκοινωνούν δοχείο του πασοκ,καθώς και προθάλαμός του.Σαν καλή ουρά του πασοκ ο Συν πάντοτε δανειζότανε ψήφους από τους δυσαρεστημένους πασοκους,πάνω στην λογική ενός έξυπνου σχεδιού(καλύτερα στον Συν και στην ουρά του πασοκ,παρά στην νδ.Είναι πολύ εύκολο να επιστρέψουν στο πασοκ,στο όνομα μιας ένωσης κατά της ΅δεξιάς΅).Έτσι λοιπόν μόλις ξανατεθεί το ζήτημα πασοκ ή δεξιά τότε όλοι οι δανεικοί ψηφοφόροι του Συ.Ρι.Ζα θα επιστρέψουν και πάλι στο πασοκ για να μην επιτρέψουν και άλλη κυβέρνηση δεξιάς(΅καλύτερα απογοητευμένοι αλλά πασοκ στην εξουσία,παρά απογοητευμένοι και νδ στην εξουσία,τουλάχιστον το πασοκ μπορεί να το αλλάξουμε΅,πιστεύουν λοιπόν).
4)Μιλάμε για πρόθεση ψήφου,άρα και μια χαλαρή εκτίμηση της κατάστασης.Όταν έρθει η ώρα των εκλογών και θα πρέπει να κοιτάξω να χωθώ στην δουλειά του γνωστού μου πασοκου,έ!ποιος Συ.Ρι.Ζα;Ωραία ήταν κάναμε την πλάκα μας άλλα εδώ πλέον μιλάμε για το μέλλον μου!Ποιος θα με βάλει στο δημόσιο ο Συ.Ρι.Ζα σαν 3 κόμμα;
5)Ο Συ.Ρι.Ζα είναι κατά βάση ένα νεολεΐστικο κόμμα.Τι σημαίνει αυτό;Πολύ απλά οι ψήφοι του προέρχονται λόγω των φοιτητών και των νέων γενικά.Όμως ακόμη και στην κουμμουνιστική ιδεολογία θα δείτε ότι τα νεολεΐστικα κινήματα δεν είναι και πολύ επιθυμητά,γιατί;Πολύ απλά ο νέος δεν έχει σταθερό χαρακτήρα και άποψη,αλλάζει 10 φορές την ημέρα άποψη από το τι κάλτσα θα φορέσει έως και τον αν θα παντρευτεί την άλλη εβδομάδα ή όχι.Δεν είναι σαν τον μεσήλικα ο οποίος είναι πιο σταθερός στην πολιτική του άποψη ειδικά γιατί ζει όλη μέρα την σκληρή πραγματικότητα.Έτσι λοιπόν πολλοί από τους νέους ψηφοφόρους του Συ.Ρι.Ζα κατά 99% πιστεύω θα αλλάξουν γνώμη,είτε γιατί ο ενθουσιασμός (λόγω της δημοσιότητας του κόμματος) θα ατονήσει,είτε γιατί θα σκεφτούν πιο ώριμα κάποια πράγματα και κάποιες αξίες,είτε θα προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα της ζωής πέρα από τα φοιτητικά πάρτυ και την πολύχρωμη ατμόσφαιρα.
Συγγνώμη αν κούρασα.Το ότι χρησιμοποιώ πολλές φορές πρώτο πρόσωπο είναι απλά για να τονίσω τον τρόπο σκέψης τους(δεν έχω και δεν θέλω να έχω σχέση με κανένα κόμμα)