Go Back   Macedonia Forum > General Greek History forum - Hellenic News and Politics forums > Ελληνική Πολιτική

Ελληνική Πολιτική Πολιτική και νέα από Ελλάδα, Κύπρο και όπου υπάρχει ελληνισμός. Μόνο ελληνικά!

Απόγονος του Σωκράτη? Δεν νομίζω!

Ελληνική Πολιτική

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-22-2007, 02:42 PM
terastios's Avatar
terastios Ï ÷ñÞóôçò terastios äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Banned

Default Απόγονος του Σωκράτη? Δεν νομίζω!

Είσαι Ελληνάκος του καναπέ και του τηλεκοντρόλ; Είσαι συμβιβασμένος και κακομοιριασμένος πλαδαρός χοντροκώλης; Είσαι οικογενειάρχης μικροαστός που δε τολμά να διεκδικήσει τίποτε, δε ρισκάρει καθόλου και δε τα καταφέρνει πουθενά και του φταίει η κυβέρνηση, το κράτος, η Δικαιοσύνη, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Εχεις βαρεθεί τη ζωή σου; Ηρθε η ώρα να μάθεις το γιατί…

Θεωρείς τον εαυτό σου απόγονο του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και του Μέγα Αλέξανδρου και αντιμετωπίζεις τους «ξένους» (αλλοδαπούς οποιασδήποτε φυλής) ως κατώτερους γιατί «όταν εμείς φτιάχναμε πολιτισμό, οι πρόγονοί τους ήτανε στα δέντρα».

Βγαίνεις στους δρόμους κι οδηγείς το υπο-μίζερο γιωταχί σου σα Σουμάχερ επειδή είσαι «τόσα χρόνια οδηγός» και «ξέρεις εσύ» ενώ όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι που πρέπει να «κάνουν στη μπάντα».

Αδιαφορείς για τους νόμους, το κράτος, το κοινωνικό σύνολο και κοροϊδεύεις τους άλλους που τα σέβονται.

Κοροϊδεύεις τους Ιάπωνες που «δουλεύουν σα ρομπότ» και τους άλλους Ευρωπαίους που «είναι κουτόφραγκοι και δε ξέρουν να ζούνε» ενώ εσύ εκτιμάς τα υπέρτατα αγαθά της λούφας και της κοπάνας.

Καταναλώνεις από τις μεγαλύτερες ποσότητες ουίσκι στον κόσμο επειδή είσαι «καψούρης» και καπνίζεις σαν αράπης γιατί «μια ζωή την έχουμε».

Σκοτώνεσαι μέχρι επιπέδου γενοκτονίας στην άσφαλτο αλλά θεωρείς μαλάκα και «κότα» αυτόν που τηρεί τον Κ.Ο.Κ. και γυρνάει σώος και ασφαλής στο σπίτι του.

Η χώρα σου, χρωστάει παντού κι εσύ όχι μόνο δε στρώνεις τον πισινό σου κάτω να δουλέψεις μπας και ξελασπώσεις αλλά κάνεις διαδήλωση κατά των «αφεντικών» που «πίνουν το αίμα του λαού» προσπαθώντας να κλείσεις και τις λίγες εναπομείναντες υγιείς επιχειρήσεις.

Γι αυτά και για χιλιάδες άλλα…

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΜΟΥ

Πάρ’ το χαμπάρι, καμία σχέση δεν έχεις με αυτούς που έζησαν σε αυτή τη γη πριν αιώνες και έδωσαν τα φώτα σε όλους τους λαούς με το παράδειγμά τους. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αν ότι απέμεινε από ΑΥΤΟΥΣ ήσουν εσύ τότε δε θα ήσουν τίποτε περισσότερο από μια ζωντανή δυσφήμισή τους.

Τι σχέση μπορεί να έχουν ΑΥΤΟΙ που είχαν όνειρό τους να κατακτήσουν το Σύμπαν με σένα που έχεις για όνειρο να κατακτήσεις μια «θεσούλα» - ποντικότρυπα για να βολευτείς;

Τι σχέση μπορεί να έχουν ΑΥΤΟΙ, οι γίγαντες του πολιτισμού με σένα που δε ξέρεις καν να μιλάς επαρκώς (ούτε) την ελληνική γλώσσα;

Τι σχέση μπορεί να έχουν ΑΥΤΟΙ που πολέμησαν και έφτασαν τα σύνορα του κράτους τους μέχρι την Ινδία με σένα που τα τελευταία 50 χρόνια έχεις χαρίσει το όνομά ΤΟΥΣ στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο Βαρδάσκα;

Τι σχέση μπορεί να έχουν ΑΥΤΟΙ που έχτισαν Παρθενώνες και Δελφούς με σένα που γέμισες τον τόπο με κακάσχημα αυθαίρετα;

Τι σχέση μπορεί να έχουν ΑΥΤΟΙ που δημιούργησαν μια οικονομική – στρατιωτική – πολιτιστική υπερδύναμη με σένα που δε μπορείς να δημιουργήσεις ούτε ένα επαρκώς οργανωμένο μικρό κράτος;

Τι σχέση μπορεί να έχουν ΑΥΤΟΙ που τους σεβόταν όλος ο τότε γνωστός πλανήτης με σένα που δε σε σέβονται ούτε τα γειτονικά ημι-κρατίδια (να μη μιλήσουμε για τις «μεγάλες δυνάμεις») κι όχι μόνο αυτό αλλά σου κλέβουν και το όνομα και χρωστάς κι από πάνω;

Τι σχέση μπορεί να έχουν ΑΥΤΟΙ που νίκησαν με ξιφολόγχες και πέτρες τη μεγαλύτερη φασιστική πολεμική μηχανή του τότε κόσμου και άλλαξαν την έκβαση του Β’ Π.Π. με σένα που φοβάσαι μη πεις καμιά κουβέντα παραπάνω και θυμώσει ο Τούρκος ή ο Σκοπιανός;

Απάντηση δε περιμένω να πάρω Ελληνάκο μου. Τώρα που τα διάβασες όλα αυτά, μπορείς να πεις «δε γαμ….στε όλοι σας» και να πας στα μπουζούκια για να γιορτάσεις το Πολυτεχνείο με κλασικούς ελληνορθόδοξους τουρκοαμανέδες. Όπως ακριβώς γιορτάζεις τα Χριστούγεννα, την Ανάσταση και κάθε μεγάλη εθνική η θρησκευτική (ελληνική) επέτειο.

Ζήτω η Ελλάς.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06-22-2007, 04:27 PM
Seleucus Nicator Ï ÷ñÞóôçò Seleucus Nicator äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Pezhetairos

Η σχεση ημων των Νεοελληνων με το αρχαιο ελληνικο ηθος και τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο δεν ειναι ευθεως ελληνικη , ειναι ελληνιστικη .Οχι μονο γιατι γιατι ο ελληνικος πολιτισμος επεστρεψε στην κοιτιδα του (παραλλαγμενος) δια του χριστιανισμου, που δεν ειναι τυπικα ελληνικη αλλα ανατολιτικη πολιτιστικη παραμετρος , αλλα και γιατι ο χρονος και οι αλλαγες που αυτος συνεπαγεται μας απομακρυναν κατ αναγκην απ την αρχικη πολιτιστικη εννοια Ελλην.
Αλλωστε, κανενας απογονος δεν ειναι κατ αναγκην ομοιος με τον προγονο. Ο γιος ενος εξυπνος και πολιτισμενου πατερα μπορει καλλιστα να ειναι βλαξ και απολιτιστος.
Παλι καλα, που διατηρουμε ατοφια ελληνιστικα στοιχεια , πραγμα που το οφειλουμε στους Μακεδονες.
Αλλωστε ο αρχαιος Ελληνικος (και Ρωμαικος) πολιτισμος δεν ανηκει στους νεοελληνες ,αλλα ειναι παγκοσμια πολιτιστικη κληρονομια (πανω στην οποια στηριζεται ο δυτικος πολιτισμος) και ανηκει περισσοτερο σ αυτους που συνεβαλλαν στην εξελιξη του που μετα την πτωση της Κωνσταντινουπολης δεν ηταν μονο πλεον Ελληνες η Ελληνοφωνοι.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-22-2007, 05:21 PM
Istor's Avatar
Istor Ï ÷ñÞóôçò Istor äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Strategos

ï ïðïéïóäÞðïôå ðïëéôéóìüò á*Þêåé óå áõôïýò ðïõ åß*áé ðåñÞöá*ïé ãéáõôü* êáé ôï* ôéìïý* äåü*ôùò. äå* á*Þêåé óå áõôïýò ðïõ ôï* õðïôéìïý* Þ ôï* åëååé*ïëïãïý*.

Ýôóé, ï ãÜëëïò äçìïóéïãñÜöïò ðïõ áñ*Þèçêå *á öùôïãñáößóåé ôç* ýäñáõëé ðïõ ôïõ Ýäåéîå ï ÷Üëáñçò (*ïìßæù óôç ìÜ*ç) åðåéäÞ Þôá* óßãïõñïò üôé ç ýäñáõëéò åß*áé ãáëëéêÞ åðé*üçóç, äå* Ý÷åé ìåñßäéï áðü ôï* åëëç*éêü ðïëéôéóìü.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-23-2007, 02:43 AM
Euklid's Avatar
Euklid Ï ÷ñÞóôçò Euklid åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Strategos

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ...

ΤΙΣ ΑΝΩΘΕΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.....ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΕΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ?

ΣΕΛΕΥΚΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΑΝ ΕΣΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΔΙΚΕ ΜΟΥ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.....ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ?

ΟΤΙ....ΤΙ?

Elafonisos/Lakonia

-This god {Helios} has civilized, by the agency of the Hellenic colonies, the greatest part of the habitable globe; he has prepared it the more readily to submit to the Romans...

-Julian's Salutation to the Sun, Roman Emperor (331June 26, 363 ACE)

Last edited by Euklid; 06-23-2007 at 02:50 AM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-23-2007, 02:48 AM
terastios's Avatar
terastios Ï ÷ñÞóôçò terastios äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Banned

Euklid...το ανωθεν κειμενο γραφτηκε πριν απο καιρο,για να σηκωσει τους καλοπερασακηδες Ελληνακους απο τους καναπεδες!
Δεν εχει σκοπο να προσβαλει Ελληνες οπως εσυ η εγω !
Αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι πολλοι νεοελληνες ειναι οπως αυτοι που περιγραφω επανω!

Last edited by terastios; 06-23-2007 at 02:58 AM.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06-23-2007, 02:51 AM
akritas's Avatar
akritas Ï ÷ñÞóôçò akritas äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Macedonian

Quote:
Originally Posted by Euklid View Post
ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ...

Μπορείς να μην βρίζεις ? το σβησμένο πόστ σου δε είναι για να το διαβάζουμε δημόσια.

@ Τεράστιε και εσύ.

Προσέξετε το λεξιλόγιο σας.

Last edited by akritas; 06-23-2007 at 02:53 AM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-23-2007, 02:54 AM
Euklid's Avatar
Strategos

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.....ΤΕΡΑΣΤΙΕ....Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΛΕΥΚΟΥ, Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΑΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝ...ΑΛΛΑ ΟΤΙ "ΑΥΤΟΙ"....ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ....

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΤΕΡΑΣΤΙΕ, ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.

Elafonisos/Lakonia

-This god {Helios} has civilized, by the agency of the Hellenic colonies, the greatest part of the habitable globe; he has prepared it the more readily to submit to the Romans...

Last edited by Euklid; 06-23-2007 at 03:24 AM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06-23-2007, 02:55 AM
Euklid's Avatar
Strategos

ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΤΑ?, ΟΚ ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΤΟΠ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ ΠΜ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑ...ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ/ΕΙΧΕ?

ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ, ΔΗΛΑΔΗ? ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ...ΚΑΙ ΔΗ ΑΞΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ? ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΛΟΓΑΚΙΑ?

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΚΡΙΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ.ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΜ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΟΥΜΙ.......

Elafonisos/Lakonia

Last edited by Euklid; 06-23-2007 at 03:23 AM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06-23-2007, 09:37 AM
Seleucus Nicator Ï ÷ñÞóôçò Seleucus Nicator äåí åßíáé óõíäåäåìÝíïò
Pezhetairos

Quote:
Originally Posted by Euklid View Post

ΣΕΛΕΥΚΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΑΝ ΕΣΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΔΙΚΕ ΜΟΥ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.....ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ?

ΟΤΙ....ΤΙ?
Εγω εγραψα την αποψη μου επι του Θεματος, αλλα αν δεν θεωρεις σπουδαια τα ελληνιστικα βασιλεια που δημιουργησαν οι απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου που ουσιαστικα παγκοσμιοποιησαν τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο και αφομοιωσαν αλλους πολιτισμους θα πρεπει να μας το αιτιολογησεις,
ετσι για να μιμηθουμε λιγο και το Σωκρατη στο "debate" ,εγω ειμαι ανοιχτος σε καθε αποψη και οχι δογματικος.
Εκτος αν θεωρεις οτι δεν ειμαστε ακομη ωριμοι να συζηταμε τετοια θεματα ,τοτε ας διαγραψει ο διαχειριστης και τα δικo μου post και να το σταματησουμε εδω.
Τωρα πως εγω νιωθω το δειχνω στην καθημερινοτητα μου και οχι στα λογια γιατι απο υπερπατριωτες βολεμενους εχουμε οπως ξερεις χιλιαδες που την κρισιμη ωρα κρυβονται σε καμμια τρυπα.

Αλλωστε συμφωνουσα με την ιστοριουλα σου που διεγραφη απο τους διαχειριστες.

Last edited by Seleucus Nicator; 06-23-2007 at 09:48 AM.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 06-23-2007, 10:10 AM
Euklid's Avatar
Strategos

Akou na deis, ego ksenerosa me ton diaxeiristi, ayto einai ena allo thema, to opoio den se apasxolei, opos kai i istorioula, to afinoume stin akri loipon.

Oson afora to post sou se eroto ksana: OTi.....TI? i allios...Loipon Kai?

Fysika kai eimaste orimoi, na sizitoume ta panta.

Kai episis:

Quote:
αλλα αν δεν θεωρεις σπουδαια τα ελληνιστικα βασιλεια που δημιουργησαν οι απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου που ουσιαστικα παγκοσμιοποιησαν τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο και αφομοιωσαν αλλους πολιτισμους θα πρεπει να μας το αιτιολογησεις,
Den xreiazetai na aitiologiso tipotes, i apopsi mou gia tin Arxaia Ellada, einai pantou edo mesa, psakse kai tha ti vreis. Esy eisai ekeinos pou xreiazetai oxi mono na aitiologiseis tin apopsi sou, peri elliniston kai mi ellinon, tin opoia poly amfivalo an tha ta katafereis(kai i prospatheia sou mono, sigoura tha anazoogonisei ta pneymata edo mesa, giati ta vlepo ligo dormant) alla afotou teleioseis prepei episis na mas aitiologiseis kai to apotero skopo tis apopsis sou.

Loipon...KAI???

Elafonisos/Lakonia

Last edited by Euklid; 06-23-2007 at 10:27 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On