| |||||||
| Ελληνική Πολιτική Πολιτική και νέα από Ελλάδα, Κύπρο και όπου υπάρχει ελληνισμός. Μόνο ελληνικά! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
| ||||
![]() ![]() Cretans were in Macedon a majority in a time and later remained as an important part of the area. 500-167 bc Greek coins and later in the roman era coins with the Bottiaoi insignia continued to be minted . ![]()
__________________ "Arha Ellas apo Oricias kai arhegonos Ellas Epiros" "Greece starts at Oricus and the most ancient part of Greece is Epirus." Claudius Ptolemy, The Geographer http://www.hoplites.net/ http://groups.yahoo.com/group/megist...arastashmaxon/ http://www.flickr.com/photos/ancientgreekmapsandmore/ http://www.flickr.com/photos/mapsoftheancientworld/ http://z11.invisionfree.com/Hegemony...index.php?c=11 |
| |||
| ειναι ενα θεμα που συζητειται στους πλεον περιθωριακους κυκλους του Ηρακλειου και των Χανιων,χωρις ευρεια αποδοχη του πληθυσμου.Μιλαμε για ενα ασημαντο ποσοστο παιδια,εχει να κανει με την οπλοκατοχη ,ναρκωτικα κτλ.Παρεπιπτοντως,η σημαια που αναρτουν ως ''επισημη σημαια της ανεξαρτητης πολιτειας της Κρητης''δεν είναι η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης όπως πολλοί νομίζουν λανθασμένα, αλλά της Οθωμανοκρατούμενης Κρήτης, εξού και το κόκκινο τεταρτημόριο με το αστέρι, σύμβολο της οθωμανικής αυτοκρατορίας που συναντάται και στην Τουρκική σημαία.. Μη τσιμπατε. Και για να το πω στα κρητικά Ηντα καθουστε τσε ασχολειστε με τσι μουσχαρους,απε τσε αμα θελουσι να καμουνε πραμα στα ανοιχτα,οι Κρητικοι θα τζι βαλουνε πανω σε κανα μπεγιρι με καμια θηλια στο λαιμο και θα τζι κρεμασουνε αναποδα απο τα λιονταρια στο Ηρακλειο.Ανε νομιζουνε 300 μαιμουνια (γιατι τοσε ειναι) εκειδα στο Ηρακλειο και καλα ελληνες οτι θα καμουνε το νησι Βοσνια,θα βρουνε μπροστα τζι αποδελοιπους (και ειναι πολλοι) που θα τους καμουνε τζι κεφαλες σαν τα ξερα συκα.Παραωροι ειναι,τιποτις αλλο. ![]()
__________________ Mε σπούδαν και με βιάν πολλήν επρόβαλε ως λιοντάρι ο Aφέντης τση Mακεδονιάς, τ' όμορφο παλικάρι. Ήτονε εικοσιενούς χρονού, όμορφος κοπελιάρης, πολλά μεγάλης δύναμης, πολλά μεγάλης χάρης. Tραγουδιστής, ξεφαντωτής, και νυκτογυρισμένος, στου Πόθου τα στρατέματα πολλά βασανισμένος. Kαι τ' όνομά του το γλυκύ το λέγαν Nικοστράτη Vincenzo Cornaro,Erotokritos κανε θεε μου ενα σεισμο,και κουνα τον πλανητη,για να ερθουνε πλιο σιμα Μακεδονια Κρητη |
| ||||
| Quote:
αλλά στο Ηράκλειο υπάρχει ένα μικρό (μην τα μεγαλοποιούμε) πρόβλημα, δυστυχώς πολλά αυτοκίνητα στο Ηράκλειο έχουν αυτοκόλλητα με αυτή την σημαία Quote:
Quote:
Να μην ξεχνάμε ότι η Κ.Π. δεν ήταν ανεξάρτητο κράτος, αλλά ένα αυτοδιοικούμενο κομμάτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας (έστω και τυπικά). το κόκκινο σημείο με το αστέρι συμβολίζει τους τουρκοκρητικούς Quote:
εγώ δεν είμαι κρητικός, αλλά ζω τον περισσότερο χρόνο(περίπου 8 μήνες) στα Χανιά. |
| ||||
| Quote:
![]() Quote:
ακριβως. Quote:
Το κοκκινο αστερι δεν συμβολιζει ΜΟΝΟ τους τουρκοκρητικους,αλλα γενικοτερα το μουσουλμανικο στοιχειο στο νησι,αφου οι μουσουλμανοι δεν ηταν μονο τουρκικης εθνοτητας,αλλα και ελληνες ,αιγυπτιοι κτλ. Quote:
![]() Καθε 2μηνο ειμαι Ελλαδα ομως,κατεβαινω στο νησι οποτε μπορω ![]()
__________________ Mε σπούδαν και με βιάν πολλήν επρόβαλε ως λιοντάρι ο Aφέντης τση Mακεδονιάς, τ' όμορφο παλικάρι. Ήτονε εικοσιενούς χρονού, όμορφος κοπελιάρης, πολλά μεγάλης δύναμης, πολλά μεγάλης χάρης. Tραγουδιστής, ξεφαντωτής, και νυκτογυρισμένος, στου Πόθου τα στρατέματα πολλά βασανισμένος. Kαι τ' όνομά του το γλυκύ το λέγαν Nικοστράτη Vincenzo Cornaro,Erotokritos κανε θεε μου ενα σεισμο,και κουνα τον πλανητη,για να ερθουνε πλιο σιμα Μακεδονια Κρητη |
| ||||
| Quote:
Το 99 είχα διοριστεί στην Πυργού Ηρακλείου κι έμενα στο Ηράκλειο,στο Μασταμπά.Πολύ ωραία,μ'άρεσε πάρα πολύ κι ο τόπος κι οι άνθρωποι,γι'αυτό κι εγώ σου εύχομαι να ξαναβρεθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται στο υπέροχο νησί σου.Έχουν δίκιο όσοι λένε πως τα χνώτα των Μακεδόνων ταιριάζουν πάρα πολύ με των Κρητικών. Τώρα όσον αφορά αυτό το <θέμα> με τη σημαία και την <ανεξαρτησία>,εγώ νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι 200-300 κουζουλοί.Άλλο είναι αυτό που με βάζει σε υποψίες εμένα.Πώς και από ποιούς έγινε μόδα αυτή η σημαία,που όπως σωστά επισημαίνεις,οι περισσότεροι την κόλλησαν στα αμάξια τους έτσι για πλάκα,χωρίς να ξέρουν καλά καλά τι σημαίνει.Μήπως κρύβονται από πίσω κάποιο πολύ πιο μεγάλο μέγεθος απ'ότι αυτοί οι 300 περιθωριακοί?Κάποιοι δήθεν <φίλοι> μας,εννοώ,που είναι μανούλες στο να δημιουργούν εκ του μη όντος τέτοιου είδους προβλήματα με καταπιεσμένες <μειονότητες> που ζητούν αυτονομία.Ξέρεις,για να μη μας αφήνουν ποτέ να ησυχάσουμε και να'μαστε ξένοιαστοι από τέτοια προβλήματα.Οι καιροί είναι πολύ πονηροί.Κι αυτή η ΕΥΠ,τι στο διάολο κάνει?Δεν μπορεί να βρει κάποια άκρη? Εγώ τη χρήση αυτών των σημαιών τη θεωρώ ως ένα πρώτο βήμα αυτών των <κάποιων> για να βολιδοσκοπήσουν τις διαθέσεις του τοπικού πληθυσμού ώστε να σχεδιάσουν κι αυτοί ανάλογα τις επόμενες κινήσεις τους.Αυτή η υπόθεση μου θυμίζει πολύ αυτό που έκαναν τη δεκαετία του 80 κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που αναρτούσαν βουλγαρικές σημαίες στο γήπεδο της Τούμπας,δήθεν ως αντίδραση προς τις απαράδεκτες και προδοτικές ύβρεις που δέχονταν από κάποιους άλλους ανεγκέφαλους οπαδούς αθηναϊκών ομάδων.Ήμουν και τότε σίγουρος πως αυτοί οι ηλίθιοι δεν ενεργούσαν από μόνοι τους,αλλά κάποιοι <άλλοι> ήταν αυτοί που το μεθόδευσαν αυτό,εκμεταλλευόμενοι την εγκληματική ηλιθιότητα των οπαδών. Υ.Γ.<Βιτσέντζος ειν'ο ποιητής,κι εις τη γενιά Κορνάρος στη Στεία εγεννήθηκεν,κει θα τον πάρει ο Χάρος>
__________________ Αυτός τε γαρ Έλλην ειμί γένος τωρχαίον. I am myself a Greek by ancient descend. Alexander I of Macedonia,in Herodotos' book Kalliopi,IX,45. You can fool all of the people some of the time You can fool some of the people all of the time But you can't fool all of the people all of the time. Abraham Lincoln, 1864 |
| ||||
| Quote:
![]()
__________________ "Χρυσό σπαρμένο αθέριστο και ποιος θα σε θερίσει, πρι σηκωθεί κιανείς βορρές κι αστάχυ δε σ' αφήσει, Ω, δυο μου μάτια..." |
| ||||
| http://www.freewebs.com/nscrete--/index.htm In this site it says "Yunanca Konfederasyon". If that is supposed to be Turkish then it's grammatically incorrect. Correct Turkish would be "Yunanistan Konfederasyonu" or "Yunan Konfederasyonu". It also says that "Cretan People's Republic" (Kritiki Laiki Dimokratia) is "Girit Insanlar Cumhuriyet". This is also grammatically incorrect, correct Turkish would be "Girit Halk Cumhuriyeti". I think this site was created by θολοκουλτουριάρηδες as a joke.
__________________ „Ние сме българи, повече българи от самите българи в България“. — Kръстe Мисирков “We are Bulgarians, more Bulgarians than the Bulgarians in Bulgaria themselves”. — Kr'ste Misirkov |
| |||
| Λοιπον,ακου να σου πω τι εχει γινει. Το ολο θεμα εχει ξεκινησει απο ενα nation simulator online game (το αποκαλουμενο απο πολλα sources ως το ''επισημο site της Κρητικης πολιτειας) το οποιο δεν ειχε καμια σχεση με τα υπολοιπα. Το θεμα φουντωσε (οχι πως δεν προυπηρχε) με τις αστυνομικες επιχειρησεις στα Ζωνιανα ,οπου αρκετοι περιθωριακοι τυποι αρχισαν να νιωθουν αβολα με τοσους αστυνομικους στο νομο. Αλλιως ηταν μαθημενοι βλεπεις,ασυδοσια και οπλοκατοχη/εμποριο ναρκωτικων κοκ ![]() Μας εχουνε κανει ρεζιλι διεθνως 5-6 τυποι και εχει βγει ασχημη εικονα για το νησι. Στα παραπανω προσθεσε τον ισχυρο τοπικισμο των Κρητικων,καποιοι προσπαθουνε να πατησουνε πανω εκει,αλλα το να βγει καποιος και να πει οτι ''θελουμε αυτοδιοικηση/ανεξαρτησια'',δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο. Θα τους σφαξουνε κατω,δεν κανω πλακα. Δεν χυσανε οι Κρητικοι τοσο αιμα για να ενωθουνε με την Ελλαδα για να κανουνε (οποιοι κανουνε) παιχνιδια εις βαρος τους τωρα.Οι Κρητικοι ειναι τρελοι σε αυτο το θεμα,ακομα και τα γεροντια θα βγαλουνε τις σισανεδες απο τα μπαουλα και θα βγουνε στους δρομους (που λεει ο λογος) και οποιον παρει ο χαρος. ![]() Quote:
|