| |||||||
| Ελληνική Ιστορία Φόρουμ γενικής ελληνικής ιστορίας. Αρχαία, μεσαιωνική και νεότερη Ελλάδα. Μόνο ελληνικά! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
| |||
| Quote:
Συμφωνο απολυτα με τα πανω. Τι σχεση εχει το χρωμα ενος ανθρωπου? Σημασια εχει η ποιοτητα ενος ανθρωπου. Το ανθρωπος ειναι? - τιμιος, εξυπνος, καλος, etc.- αυτα εχουν σημασια. Bravo, good post Ariadni. John |
| |||
| Και οι μαυρες Αφρικανικες χωρες ειχαν πολιτισμο. Εαν διαβασεις Livingston - Footsteps in Africa, θα δεις οτι ειναι αληθεια. One example is Zimbabwe. Βεβαιως δεν συγκρινετε με την Ελλαδα αλλα δεν ξερω εαν οι Βορεια Ευρωπη ειχε ποτε κατι αναλογο. Σε αυτο το thread δεν μπορω να γραφω στα Αγγλικα, ετσι συγγχωρα τα απλα λογια, αλλα και στην Αιανη - ενα χωρια εξω απο την Κοζανι βρεθηκαν πολλα αρχεια (πολυ) αντικειμενα, βρεθηκε και σκελετος απο mamooth εαν δεν κανω λαθος. Found this : "History Since 1983, systematic excavations in the area have brought to light finds that attest the existence of an organised city from the 2nd millennium BC to 100 BC. The excavations in the city of Aiani, brought to light the oldest pieces of matt-painted (black and wight) pottery ever found. Some of the pottery dates back to the 14th century BC (Μycenaean era). Amongst the pottery, some of the oldest samples of writing were found. Amongst them we have names inscribed like Πλεόνα {Pleona) and Θέμιδα (Themida), which prove that the society of Macedonia, spoke and wrote Greek before the 5th century BC[2][3]. Aiani was the capital of Elimiotis, a kingdom and region of Upper Macedonia, which became part of Macedon in early 4th century BC." [Σβήστηκαν αγγλικά] John |
| ||||
| Γνωρίζω φίλε μου και για την Ζιμπάμπουε και για την Νουβία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση, ούτε παρήγαγαν ποτέ κατι που να επηρρεάσει στο παραμικρό λαούς και κουλτούρες πέραν της περιοχής τους και γενικα η μαύρη ήπειρος έχει αποδείξει οτι πολιτισμικά ήταν πάντα εντελώς στάσιμη, εκτός της Αιγύπτου που φυσικά δεν ανήκαν στην μαύρη φυλή. Δεν προσβάλλω τους ανθρώπους, απλά επισημαίνω τα υπαρκτά γεγονότα. Πόσο μάλλον εαν κάνεις την σύγκριση με Έλληνες, Φιλισταίους, Χαλδαίους, Μεσοποτάμιους, Αιγύπτιους, Βαβυλώνιους, Χετταίους, άντε και ρωμαίους και ας ήταν Ελληνικά κακέκτυπα, οπότε αντιλαμβάνεσαι οτι τα μεγέθη αυτά δεν τα πλησιάζουν καν οι αφρικανικές φυλές. Φυσικά, η Ελλάδα και η ευρύτερη Μεσόγειος, και στην προιστορία αλλά και στην πρόσφατη αρχαιότητα ήταν πολύ εύφορα μέρη. Σήμερα κοντεύουμε να...ξεραθούμε τελείως. ![]() Τα Ελληνικά σου είναι μια χαρά φίλε μου. Σαφώς πολύ καλύτερα απο τον μέσο Έλληνα και ειδικα την πιτσιρικαρία, που δεν ξέρει καν να γράψει σωστά την λέξη ''καλημέρα'' και φυσικα δικαιολογούνται και εξαιρούνται οι αδερφοί Έλληνες της Ομογένειας που είναι φυσικό να έχουν πρόβλημα στο να γράφουν Ελληνικά.
__________________ Η ισχύς εν τη ενώση- Έλληνες Ενωμένοι. Σμηναγός Κ.Ηλιάκης - Αντιπλοίαρχος Χ.Καραθανάσης Αντιπλοίαρχος Π.Βλαχάκος - Σημαιοφόρος Ε.Γιαλοψός Υποσμηναγός Ν. Σιαλμάς. Αθάνατοι! |
| |||
| Παιδιά, η συζήτηση περί πολιτισμών πραγματικά θέλει πολύ ψάξιμο και ανάλυση και σίγουρα δεν είναι και πολύ σχετικό με το θέμα. Πάντως σίγουρα ώς βασικό χρώμα μαλλιών στην Ελλάδα θα έλεγα οτι είναι το μελαχρινό και ύστερα το καστανό, τουλάχιστον στο σχολείο μου (Θεσσαλονίκη ζώ) θυμάμαι οτι οι περισσότεροι ήταν μελαχρινοί στην τάξη και ύστερα οι καστανοί όπως εγώ, άν και το χρώμα του δέρματος μου ήταν πιο σκούρο απο πολλά άτομα. Οι ξανθοί πρέπει να ήταν γύρω στους 10 στους 100 άν θυμάμαι καλά. Γενικά τα πιο διαδεδομένα ήταν μελαχρινό και καστανό. Και απο αυτά που βλέπω εκτός σχολείου δεν διαφέρουν κατά πολύ. Ενδιαφέρον αυτό που είπες για τους Κοζανίτες Γιάννη, άν και αυτό που είπες για το κοριτσάκι που ήταν εξαίρεση μου φαίνεται πάλι παράξενο! |
| ||||
| Eγω γεννηθηκα ξανθος με πρασινα ματια αλλα τα μαλλια μου σκουριναν και σημερα ειναι καστανα (Το κλιμα παιζει ρολο στα διαφορα χαρακτηριστικα του ανθρωπου...) Αν και μπορει να τα πηρα αυτα τα στοιχεια απο τον προπαππου μου (απο την μερια της μανας μου) ο οποιος ειχε ελαφρως ιταλικη υπηκοοτητα
__________________ "For I (Alexander I) myself am by ancient descent a GREEK, and I would not willingly see Hellas change her freedom for slavery." (Herodotus IX, 45, 2 [Loeb]) ------------------------------- |
| |||
| Πάντως έχω ακούσει οτι κάποιοι άς το πούμε ''θύλακες'' ξανθών στην Ελλάδα υπάρχουν σε ορεινά χωριά των τρικάλων, καρδίτσας και ευρυτανίας. Δε θυμάμαι που ακριβώς το διάβασα, αλλά δεν μου ακούγεται παράξενο, καθώς η έν λόγω περιοχή έχει πολυ χαμηλότερα ποσοστά ηλιοφάνειας σε σχέση με πεδινές και νησιωτικές περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Εξάλλου ο παππούς μου είναι απο ένα χωριό της κεντρικής Μακεδονίας και ήταν μελαχροινός, όπως και οι συγγενείς του. Οι άνθρωποι διαμορφώνονται με βάση το κλίμα και η Κεντρική Μακεδονία, συγκέντρωνε αγροτικό πληθυσμό ο οποίος επι αιώνες εργαζόταν κάτω απο τον ήλιο. Ανάλογα ήταν τα πράγματα και σε άλλες περιοχές της κυρίως Ελλάδας, στη Μικρά Ασία, κλπ. Δηλαδή ότι και να ήταν τα αρχαία Ελληνικά φύλα που κατοιχούσαν εδώ διαμορφώθηκαν ανάλογα με την περιοχή που ζούν, πέρα απο τις όποιες αναμίξεις. |
| |||
| Well, Kosta, we're mountain people here. Perhaps that explains our colouring. On the other hand : Last night I was watching one of our local TV stations and I couldn't help noticing the audience listening to a politician raving on. Hardly any fair haired Greeks at all!!!! I would be interested to know what the ratio is now between "pure" Kozanites and Pontioi because it seems we have been "swallowed up" by them.......... Not that I'm complaining. Most of them are really terrific people! John I was just reading some of the posts on another thread and it seems a lot of people originally from Serres are on this forum. Reading the above posts I remembered our koumbari from Serres in Australia. And just to stay on topic : The man was fair skinned with brown hair. His wife was a beautiful woman with cornflower blue eyes and blond hair. Their three sons were fair haired but not like their mother. A wonderful family and very cultivated. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |